Wednesday, January 30, 2008

Εν αρχή ήν ο Μάκης


Ο Μάκης δεν σφίγγεται στο χέσιμο. Κάνει ρεπορτάζ μέχρι να βγουν όλα στη φόρα

Ο Μάκης έχει σε DVD την Τσέκου να βιντεοσκοπεί το Ζαχόπουλο.

Ο Μάκης γνωρίζει για την διπλή ταυτότητα του Κλαρκ Κεντ. Ας δούμε το βιντεο...

Όταν γαμάς σε βλέπει ο Μάκης Είδες τον Μάκη; Σε είδε πρώτος

Όταν ο Μάκης αγόρασε το σπίτι στην Εκάλη ξέπλυνε τις αμαρτίες των κατοίκων της

Ο Θεός δεν υπάρχει πια, πήδηξε από τον 4ο μετά από αποκαλυπτική εκπομπή του για το ρόλο του στα Σόδομα

Ο Μάκης είναι ο μεγάλος αδερφός του Μεγάλου Αδερφού.

Ο Μάκης έχει την κασέτα με το Προπατορικό Αμάρτημα. Γι' αυτό ο Θεός αναγκάστηκε να μας δώσει μια δεύτερη ευκαιρία με το Χριστό.

Ο Μάκης γνωρίζει τον άγνωστο στρατιώτη.

Ο Μάκης ξέρει το τελευταίο δεκαδικό του π.

Ο Μακης ξερει τι εκανες περσι το καλοκαιρι

Ο Σωκράτης ήπιε κώνιο γιατί θα τον έβγαζε ο Μάκης

Ο Μάκης έχει σε DVD το Big Bang. Μαζί με τα extras.

Ο Μάκης έστησε αυτή την σελίδα για να φακελώσει όσους τον ειρωνεύονται

Ο Μάκης ξέρει πως θα τελειωσει το lost

Ο Μάκης δεν αφήνει κανέναν καλεσμένο να μιλήσει γιατι ήδη ξέρει τι θέλουν να πουν.

Ο Μάκης μπορεί να διαβάζει αρχεία video σε οποιοδήποτε format χωρίς να έχει τα codec, με το μάτι

Αν ο Σάρουμαν είχε τον Μάκη για βοηθό, θα είχε βρει τον Φρόντο σε μία ώρα.

Ο Μακης τραβηξε το βιντεο απο τη βαφτιση του, μονος του.

Όταν ο Μάκης λούστηκε με Herbal Essences, το σαμπουάν είχε οργασμό.

Όταν ο Μάκης παίζει Call of Duty οι σφαίρες του σκοτώνουν παίχτες και σε άλλους servers.

O Νοστραδαμος δεν εβλεπε οραματα. Εβλεπε τα dvd του Μακη.

Η Στάση του Νίκα προκλήθηκε μετά από ρεπορτάζ του Μάκη για στημένες κούρσες

Ο Μάκης ξέρει τη μυστική συνταγή του Drambuie..

Αυτός που δεν ξέρει και νομίζει ότι ξέρει είναι ανόητος. Αυτός που ξέρει και γνωρίζει ότι ξέρει είναι ο Μάκης

H Kιμ έχει μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι έχει οργασμό. Ο Μάκης το ξέρει.
Makis knows Victoria's secret.

Ο Μάκης έχει σε video την δημιουργία της πρώτης βιντεοκάμερας.

Ο Μάκης έχει καταγράψει βίντεο στο οποίο φαίνεται ο Μάκης να καταγράφει σε βίντεο στο οποίο...

Ο Μάκης δέν έκανε πρόταση γάμου στην Κιμ. Της έδειξε το DVD του γάμου τους.

Ο Μάκης κατήγγειλε την καταπάτηση αιγιαλού από τον Μωυσή στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο Μάκης δε χρησιμοποιεί το Google Earth. Το Google Earth χρησιμοποιεί το Μάκη.

Ο Μάκης θα κρίνει το Χριστό στη Δευτέρα Παρουσία

Ο Μάκης τραβάει τα βίντεο του Μπιν Λάντεν

Ο Μάκης έχει κάνει λάθος μόνο μία φορά! Όταν νόμιζε πως έκανε λάθος...

Όταν ο Μάκ...τα λέμε αργότερα, έσκασε το FBI...

Ο Μάκης ξέρει πότε θα πάρει πρωτάθλημα η ΑΕΚ.

Ο Μάκης μιά φορά παρήγγειλε Big Mac στα Goody's. Και του το έδωσαν.

When I say jump you say how high. Όταν ο Μάκης λέει πήδα, πηδάς από τον 4ο.

Ο Μάκης δένει τα κορδόνια του με Γόρδιο Δεσμό.

Ο Μάκης ήξερε σε ποια θέση παίζει ο Τζιοβάνι.

Monday, January 28, 2008

To Πρώτο Ανά-Θεμα



Ως γνήσιος κουτσομπόλης με άπειρη χαρά απολαμβάνω το ξεκατίνιασμα που κάθε βράδυ προβάλλεται από τα κανάλια της Τηλεόρασης. Απατεώνας εναντίον απατεώνα, λωποδύτης εναντίον λωποδύτη, κλέφτης εναντίον κλέφτη. Λίγο πολύ όλοι προσπαθούν να πείσουν το φιλοθεάμον κοινό ότι όλοι οι υπόλοιποι φταίνε εκτός από τους ίδιους. Όλοι, κάθε φορά, έχουν σκοτεινά κίνητρα έκτος από τον ομιλούντα ο οποίος θέλει να αποκαλύψει τις λαμογιές των άλλων, τα εξωθεσμικά κέντρα, τους άτιμους συνεταίρους και ότι τέλος πάντων του έρχεται εκείνη την ώρα στο κεφάλι.......


Μην μου αρχίσετε και εσείς τις ατάκες τύπου «καλά δεν ντρέπεσαι από αυτόν τον οχετό» κτλ. Όχι δεν ντρέπομαι καθόλου........από το να έβλεπα την Μαρία την Άσχημη και τις ειδήσεις του STAR χίλιες φορές αυτό.....Έχω γελάσει τρελά τις τελευταίες μέρες και έχω θυμώσει τρελά επίσης. Έχει παρελάσει τρελός καρνάβαλος από την τηλεόραση......άσε που είναι και μία καλή ευκαιρία να δούμε σε αυτή την γαμημένη χώρα ποιοι και πώς ορίζουν τις ζωές μας.


Πιο απίστευτος από όλους είναι ο Τριανταφυλλόπουλος, ξέθαψε πάλι την σημαία της τιμιότητος από το υπόγειο της βίλας του εκεί στα Β.Π. και γυρίζει τα κανάλια κραδαίνοντάς την. Ένας συνδυασμός Ρούλας Βροχοπούλου, Αλίκης Αρβανιτίδη (σύζυγος Πασχάλη) και Δον Κιχώτη που δεν έχει αφήσει κανάλι για κανάλι, σταθμό για σταθμό και εφημερίδα για εφημερίδα προκειμένου να μας πείσει τι απατεώνα συνέταιρο είχε.....ΧΑΧΑΧΑ. Καλά ρε μεγάλε και εσύ που ήσουν τόσο καιρό? Κοιμόσουν τον ύπνο του δικαίου? Η Υ.Π.Ε.Ε. τον έψαχνε, μηνύσεις έκανε......Χαμπάρι ο Μάκης.....Ξαφνικά μόλις φούνταρε ο χοντρός από το μπαλκόνι......ανακάλυψε την πλέμπα (έτσι λέει) και έσπευσε να καταγγείλει τον «άθλιο δημοσιογραφίσκο» Θέμο. Εν τω μεταξύ μας περνάει (και οι άλλοι 2) για εντελώς ηλίθιους......Θα έδινε ο άλλος 25-30 εκατομμύρια για να πάρει την μειοψηφία της εφημερίδας και δεν θα είχε λόγο στο τι θα γράφανε από εκεί και πέρα........Φαίνεται θα ήθελε να εισπράττει τα μερίσματα....... Μόνο που ήθελε καμιά εκατοστή χρόνια για να βγάλει μόνο το κεφάλαιο αν έπαιρνε μέρισμα 300 χιλ. το χρόνο....Αυτό είναι που λέμε μακροπρόθεσμη επένδυση. Τον ρώτησα, είπε στην εκπομπή του ο Μάκης, τι θα γίνει αν είναι να γράψουμε κάτι για την κυβέρνηση και αυτός απάντησε «σκίστε τους»...........Πέστο μου βρε παιδάκι μου και ανησύχησα.....φαντάσου να σου έλεγε « ΕΕΕΕ καλά άσε να το κάνουμε γαργάρα και τα βγάζουμε από αλλού».


Ο Θέμος την πάτησε κατά το κοινώς λεγόμενο. Κατ’ αρχάς μου είναι και πρέπει να το σημειώσω, συμπαθής, έχει χιούμορ και μέχρι τώρα ότι ήταν το έλεγε ανοιχτά. Ποτέ δεν το έπαιξε ανεξάρτητος σαν κάτι Τριανταφυλλόπουλους. Το ότι δεν μπορεί να πει που ακριβώς βρήκε αυτά τα λεφτά είναι προφανές.......αλλά αυτό δεν μου λέει κάτι αναγκαστικά.....θέλω να πω ότι σ’ εμένα ή στους αναγνώστες του, δεν χρωστάει καμία εξήγηση. Ούτε οι αναγνώστες του θα του χρωστάνε αντίστοιχα καμία αν αύριο μεθαυρίο σταματήσουν να αγοράζουν το Θέμα γιατί άρχισε τις λαμογιές και τα γλειψίματα στους διαφόρους....Αλλά τέλος πάντων οι εγκέφαλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. ας πούνε κάτι....Εμένα πάντως η όλη ιστορία μου φαίνεται τρελά κουφή.......Δηλαδή τόσο ηλίθιος ήταν που τα πήγε στην Τράπεζα......στο σπίτι μου θα τα έχτιζα μέσα στον τοίχο.....ή τέλος πάντων θα έσκαγα και μια 10χιλιαρού (είμαι large άτομο) σε έναν δικηγόρο να μου πει τι θα κάνω......
Άσε το άλλο...βρεθήκανε λέει στο εστιατόριο του Hilton για να αλλάξουνε DVDιά.....καλά παιδιά.... την άλλη φορά δώστε ραντεβού στου Μπακάκου στην Ομόνοια και μετά πίνετε και ένα καφέ στο ΝΕΟΝ εκεί απέναντι......

Για τους Νεοδημοκράτες τι να πει κανείς....ούτε γκόμενα δεν μπορούν να βγάλουν αξιοπρεπώς.....Α ρε Αντρέα τίποτα δεν μάθανε......Αν ήταν ρε Ζαχόπουλε για μία πίπα να φουντάρουν από τα μπαλκόνια δεν θα είχε μείνει Πασόκος υπουργός ούτε για δείγμα να θυμόμαστε πως είναι. Η μήπως είναι και τίποτα άλλο στην μέση? Και αν είναι γιατί ασχολούμαστε με τους Θεμο-Μακηδες????

Οι διάλογοι πάντως του DVD είναι θεϊκοί....αντιγράφω από το http://www.press-gr.blogspot.com/ :

«…Ήταν ένα βίντεο στο οποίο φαινόταν ο Ζαχόπουλος. Η κυρία είχε στήσει μια κάμερα, κάπου προφανώς την είχε κρύψει, εγώ δεν είδα την κασέτα, την είδε όμως η Όλγα. Εκεί φαινόταν ο Ζαχόπουλος με το εσώρουχο που φερόταν να λέει: “Είδες κάτι άντρες που έχει ο Καραμανλής; Γι’ αυτό έχουμε φοβερές σεξουαλικές επιδόσεις”. Και αυτή τον “έπαιζε” ρωτώντας τον “τι άντρες έχει δίπλα του ο Καραμανλής;”.

Να ξεράσω τώρα ή σε λίγο? Τρελό αγόρι με το σώβρακο..........

Παρεμπιπτόντως το παραπάνω πάει και με αυτό που λέγανε στο Μega ότι δεν είδαν το DVD. Αύξηση και στην Τρέμη που το είδε ολόκληρο.......για αυτό δεν μπορεί να χαμογελάσει ένα μήνα τώρα.....βγαίνει στο παράθυρο και είναι σαν να έχει φάει χαλασμένη φέτα.......Αστεία κάναμε είπε ο Καμπουρακης στον ανακριτή.....ΧΑΧΑ τρελό γέλιο βρε Δημήτρη μου……….

Αυτά τα λίγα για αρχή αλλά πιστεύω ότι έπεται συνέχεια........





Monday, January 21, 2008

Ένα αρθράκι για την Καβάλα...




Πρώτα από όλα, να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη που θα καταχραστώ το χώρο του blog, θέλοντας να αναδείξω, ένα κατά τη γνώμη μου σοβαρό θέμα που προβληματίζει την πόλη στην οποία μεγάλωσα και διαμένω, την Καβάλα. Αλλά, ας μου επιτραπεί αυτή η παρασπονδία γιατί αν δεν το βγάλω από μέσα μου θα σκάσω... Πρώτα όμως, ας μου επιτραπεί να πω λίγα λόγια (για αυτούς που δεν ξέρουν και για κάποιο λόγο θα είχαν την περιέργεια να μάθουν) για την πόλη αυτή και τους κατοίκους της.

Η Καβάλα λοιπόν, είναι μια, αντικειμενικά πιστεύω, όμορφη πόλη. Η ομορφιά της οφείλεται στο γεγονός ότι είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στις πλαγιές ενός λόφου ο οποίος καταλήγει στη θάλασσα. Έχει ένα γραφικό λιμάνι, έχει τις Καμάρες (παλιό υδραγωγείο), το Κάστρο με τη συνοικία της Παναγίας που είναι ουσιαστικά η παλιά πόλη, το Ιμαρέτ, ένα αριστούργημα Οθωμανικής αρχιτεκτονικής, το σπίτι του Μωχάμετ Αλί και για επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, αρκετό πράσινο με ένα κήπο, κάτω από το Δημαρχείο, ένα πάρκο δίπλα στη θάλασσα και το δασάκι της Παναγούδας, περίπου 15 λεπτά περπάτημα από το κέντρο. Απέναντι και σε απόσταση περίπου μιας ώρας είναι η Θάσος, ένα νησί με απίθανες και πολλές παραλίες και πολύ πράσινο. Μπορεί να φαντάζει ειδυλλιακή έτσι όπως την περιγράφω, αλλά σαν περιοχή έχει και πάρα πολλά προβλήματα.

Τα οποία, δεν διαφέρουν πολύ από τα προβλήματα που πάνω κάτω αντιμετωπίζουν όλες οι επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας. Δηλαδή, ανεργία, ρύπανση, ελλείψεις σε βασικές υποδομές, αλλοπρόσαλλη ρημοτομία και άλλα. Σε επίπεδο προσώπων, λίγοι είναι εκείνοι που έχουν το μεράκι, τη γνώση, το όραμα αλλά και την τόλμη να υλοποιήσουν κάποιες απαραίτητες αλλάγες που χρειάζονται για να την κάνουν καλύτερη. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο σημερινός Νομάρχης και ο σημερινός Δήμαρχος (από τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, αντίστοιχα, αν αυτό λέει κάτι) δεν με έχουν πείσει ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Πραγματικά ελπίζω και εύχομαι να με διαψεύσουν οικτρά.

Ας πω και δύο λόγια για τους κατοίκους της πόλης. Υπάρχει ένα προβληματάκι, όταν ζεις και μεγαλώνεις σε ένα τόσο (όπως το περιέγραψα παραπάνω) όμορφο περιβάλλον. Νομίζεις ότι θα κρατήσει για πάντα και εφησυχάζεις. Λες, στον εαυτό σου ''πω πω, τι ωραία που είναι εδώ, τα έχω όλα και βουνό και θάλασσα, τίποτα δεν μου λείπει'' . Είμαστε λοιπόν, φιλήσυχοι σε βαθμό...αφασίας. Με την παρέα μου, αναφερόμαστε στην Καβαλά, ως η Jamaica της Ελλάδας, με ότι συνειρμούς, καλούς ή κακούς μπορεί να έχει αυτή η παρομοίωση. Χρόνια τώρα, ακούω το εξής: '' Σε αυτή τη πόλη, δεν κινείται τίποτα'' και ως ένα βαθμό, ιδιαίτερα τα προηγούμενα χρόνια, ήταν αλήθεια. Τον τελευταίο καιρό και με βάση κυρίως κάποιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες κάτι πάει να γίνει.

Η πρώτη εδώ και καιρό, μαζική κοινωνική κινητοποίηση της πόλης έγινε για το θέμα της λιμνοθάλασσας Βάσοβα, μια περιοχή απίστευτου φυσικού κάλλους, προστατευόμενος υγροβιότοπος που η κυβέρνηση στο όνομα της (αρρωστημένης) ανάπτυξης θέλει να μετατρέψει σε αποθήκες καυσίμων!(βλέπε φωτο ** από το http://calledrama.blogspot.com/2006/07/blog-post_13.html) Η αντίδραση των συμπολιτών μου, ήταν όμως καθολική και το πράγμα φαίνεται να έχει κολλήσει! Τη θυμάμαι αυτή την πορεία! Έλαμπε όλη η πόλη! Από χαρά, από αποφασιστικότητα, από υπευθυνότητα, από κάτι ουσιαστικό, από κάτι μεγαλύτερο από τους εαυτούς μας! Πριν όμως αλέκτωρ λαλήσει...

Τις προάλλες, στον τοπικό τύπο, έσκασε ένα θέμα πάρα πολύ ανησυχητικό! Ετοιμάζεται εγκατάσταση εργοστασίου λιθάνθρακα στα ανατολικά της πόλης! Το εργοστάσιο θα παράγει 1600MW, το 1/3 των 5300MW που παράγονται στη χώρα με καύση άνθρακα. Μιλάμε δηλαδή για ένα τερατούργημα, που μαζί και με το εργοστάσιο των λιπασμάτων που υπάρχει ήδη στην περιοχή, θα μας θάψει μια και καλή! Μα καλά, εγώ θυμάμαι λίγο καιρό πριν, τον πρωθυπουργό της χώρας, να λέει ότι θα δοθούν κίνητρα και προτεραιότητα στην ανάπτυξη οικολογικών μορφών ενέργειας. Αυτό εννοούσε;!

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι το παρακάτω: Στις 29/01 συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΔΕΗ και μεταξύ άλλων θα συζητήσει και το θέμα του μνημονίου συνεργασίας με την γερμανική εταιρεία RWE για την κατασκευή δυο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με καύσιμο λιθάνθρακα. Οι φίλοι μας οι Γερμανοί, μετά το αρνητικό δημοψήφισμα των κατοίκων του Esdorf πήρανε τα εργοστάσιά τους και είπαν να τα βάλουν αλλού. (αντί να τα βάλουν εκεί που ξέρουν)... Η Καβάλα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, έχει στοχοποιηθεί λόγω (και εδώ είναι το πρόβλημα) πολιτικής αδυναμίας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοικησής αλλά και λόγω του ότι θεωρείται ο νομός που δεν αντιδρά με την ένταση που αντιδρούν σε άλλα μέρη της χώρας! Σήμερα (21/01) γίνεται δημοτικό συμβούλιο, με το δήμαρχο να εισηγείται ψήφισμα αντίδρασης.

Για μένα το θέμα έχει δύο πολύ ξεκάθαρες όψεις. Ή καθόμαστε και την τρώμε ή όχι. Άμα κάτσουμε και τη φάμε, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας, η Βάσοβα θα γίνει αποθήκη πετρελαίου στο άψε σβήσε και τα παιδάκια μας θα μπαίνουν στα ιατρικά βιβλία για τους πολύ ωραίους καρκίνους που θα αναπτύσουν. Για να μην γίνει αυτό λοιπόν, ούτε στη Καβάλα, ούτε και πουθενά αλλού, να σηκωνόμαστε σιγά σιγά από τις καρέκλες μας και τους καναπέδες μας, ε;

Υ.Γ. Αν κάνει τον κόπο κανείς Καβαλίωτης/σα (ή μη) και διαβάσει αυτό τα αρθράκι και ξέρει τίποτα παραπάνω για αυτή την υπόθεση ας κάνει το κόπο να πει δυο κουβέντες στα comments ή να αφήσει κάποιο link που μπορεί να ενδιαφέρει. Ευχαριστώ πολύ (και αν χρειαστεί) θα σας δω στην πορεία...

Υ.Γ. Μία άποψη της λιμνοθάλασσας για να έχετε μια καλύτερη ιδέα που θέλουν να κάνουν τις δεξαμενές τους....!--------------->


Wednesday, January 16, 2008

O ''Ζαχο'', η Τσέκου, ο Μάκης και ο Θέμος. Its showtime, folks!!!


Τι ωραίο πάρτι! Τι ωραία ατμόσφαιρα! Τι ωραία εφέ, σκηνικά, χρώματα και αρώματα. Μια πραγματικά υπέροχη γιορτή, με υψηλούς προσκεκλημένους (το ανφαν κατέ της καλής κενωνίας, να'ούμε!), υπέροχα εδέσματα, σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Το μεγάλο φογοπότι! Ακόμα και αυτοί, που δεν πήραν πρόσκληση για να παραβρεθούν, στέκονται από έξω από τη πόρτα και περιμένουν ένας ένας τη σειρά τους για να κοιτάξουν τα καθέκαστα από την κλειδαρότρυπα. Μιλάμε ότι, τέτοιο πάρτυ, δεν ξανάγινε!Ουαου!

Ο κύριος Ζαχόπουλος αφού ''αποχαρακτήρισε'' την δεσποινίδα Τσέκου, από αμόλυντος κορασίς σε μοιραία γυναίκα, ΄΄αποχαρακτήρισε'' και τον εαυτό του από διατηρητέο σε κατεδαφιστέο. Έχει όλα τα προσόντα, τα μέσα και τη δύναμη. Ο Μάκης και ο Θέμος, ετούτα τα καλόπαιδα, ετούτοι οι λεβέντες, πήρανε τα όπλα τους και τα στρατιωτάκια τους για μία μονομαχία στον κόκκινο ήλιο. Το timing τους, είναι καταπληκτικό. Οι δεύτεροι ρόλοι (Ανδριανός, Αγγέλου, ανακριτής, πρωθυπουργός κ.α) κρατάνε σε ένα πολύ καλό επίπεδο το εργάκι. Δεν το βαριέσαι ποτέ. Και με το μάτι πάντα στην κλειδαρότρυπα, περιμένεις να δεις τι θα γίνει, χάνοντας έτσι το τι συμβαίνει έξω από το δωμάτιο.

Έξω από το δωμάτιο να δεις τι γίνεται. Τα λιμάνια της χώρας, αν και κερδοφόρα όπως αυτό του Πειραιά, δίνονται σε ιδιώτες με τον πάντα κομψό τρόπο που δίνει το Κράτος κάτι από την περιουσία των πολιτών του σε ιδιώτες, σε αυτό τον τόπο. Ετσιθελικά και ξεπουλημένα. Η είδηση παίζει, λίγο πριν παίξει η είδηση της κοπής της πίτας από δύο θεατρικούς θιάσους. (Απογευματινό δελτίο ειδήσεων του Alter, στις 15-1. Ήμουν σπίτι και το είδα.) Δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί ο Θέμος μπορει να δικαιολογήσει 10-14 εκατομμύρια ευρώ!

Στατιστικές που είδαν το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα 14-1, αναφέρουν ότι γίνεται ένας φόνος κάθε 27 ώρες. Είναι στημένες οι στατιστικές για να κρατούν το πληθυσμό φοβισμένο; Ας πούμε, για χάρη της κουβέντας ότι είναι. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Ας υποθέσουμε, πάλι για χάτη της κουβέντας, ότι ι στατιστικές είναι σωστές και αληθής. Και τι έγινε. Ας ξεπεράσουμε το φόβο μας, βλέποντας μια πεολειξία, με την ευγενική χορηγία κάποιου μέσα από την Ελληνική Αστυνομία και της εφημερίδας ''Πρώτο Θέμα''. Αααααχ, ήδη, αισθάνομαι καλύτερα.

Άλλη μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες, δείχνει τα τεράστια ποσά που συνολικά διακινούνται για την συνεχή ανακύκλωση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα. Νοσοκομεία(ιδιωτικά και δημόσια), Εφορίες, Δήμοι, Νομαρχίες, Πολεοδομίες, ότι τραβάει η όρεξή σου. Θα μου πεις, και τι να κάνουμε ρε φίλε; Πως θα γίνει δηλαδή; Πως θα κάνουμε το σπιτάκι μας μέσα στο δάσος, πως θα πάρουμε καλύτερη σειρά για το χειρουργείο, πως θα βάλουμε τα παιδάκια μας στο Δημόσιο, πως θα γίνουν όλα αυτά, χωρίς ''λαδάκι''; Άσε μας στην ησυχία μας, να δούμε σε ποιον θα τα χώσει το βράδυ ο Μάκης...

Η Εκκλησία μας, θέλει κάτι στρεμματάκια (κάτι λίγα, μη φανταστείτε, γύρω στα 3500 στρέμματα, αν δεν κάνω λάθος) κοντά στο Άγιον Όρος, για την πάρτη της. Για πιο λόγο τα θέλει, τι θα τα κάνει, πως θα τα πάρει, αν τα πάρει, τι θα δώσει, τι δεν θα δώσει, τσιμουδιά. Μούγγα στη στρούγγα. Ας μην ανησυχούμε όμως. Έχουμε τους δημοσιογράφους του ''Πρώτου Θέματος'' που μόλις τελειώσουν με τα εσωτερικά της εφημερίδας τους θα κάνουν ρεπορτάζ και θα μας δώσουν όλες τις πληροφορίες όπως μας αρέσει και έχουμε συνηθίσει. Στο πιάτο και έτοιμες.

Το ασφαλιστικό, το χειρίζεται η κυρία Φάννη Πάλλη Πετραλιά. Το ξαναλέω,
το ασφαλιστικό, το χειρίζεται η κυρία Φάννη Πάλλη Πετραλιά. Άρα, ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει. Είναι σίγουρο ότι θα λυθεί. Εις βάρος μας. Α! Συγνώμη, αυτό είναι περσινό, ξινό σταφύλι. Με το που πήδησε ο Ζαχόπουλος από το παράθυρο, αφού είχε παραιτηθεί για λόγους υγείας, το ασφαλιστικό χάθηκε. Ρε, μπας και για αυτό σώθηκε ο άνθρωπος; Μήπως έπεσε επάνω στο ασφαλιστικό, γκελάρισε και έπεσε στα μαλακά;

Η ακρίβεια; Πως πάει; Δεν υπάρχει ακρίβεια...το ''Πρώτο Θέμα''της Κυριακής 13-1, εξαντλήθηκε και επανακυκλοφόρησε τη δευτέρα 14-1. Και σίγουρα, κάποιοι, θα το πήραν και δεύτερη φορά, για το αρχείο, ξέρετε.

Όλα αυτά και άλλα πολλά, είναι εκτός δωματίου...Σκυφτός ο κοσμάκης (θα πάθουμε και κανένα λουμπάγκο βρε παιδιά), παρακολουθεί πάντα από την κλειδαρότρυπα, τις πατσές του Ζαχόπουλου, τα σάλια της Τσέκου ( τα δύο αυτά πράγματα είναι ΑΥΣΤΗΡΑ προσωπικά), τα εκατομμύρια του Θέμου, τα στραβώματα του Μάκη, την πράξη αυταπάρνησης του Ανδριανού ( ''το όνομα το έδωσα την Ελληνική Δικαιοσύνη'') - το αυτονόητο ρε γαμώτο!- , την εμφάνιση αλά Ελ Σιντ, του πρωθυπουργού ''θα χτυπήσουμε κάθε παραβατική συμπεριφορά, θα μπει το μαχαιρί στο κόκκαλο, θα είμαστε αμείλικτοι στον πόλεμο ενάντια στη διαφθορά'' και άλλα όμορφα. ''Η ζωούλα μας περνάει σαν φωνή του εκφωνητή'', που λέει και η Νικολακοπούλου.

Ο ήρωάς μας, κάποτε κουράστηκε να κοιτάζει. Απόμακρύνθηκε από την κλειδαρότρυπα για να πάει στο μπάνιο. Εξακολουθούσε όμως να είναι σκυφτός. Όχι επειδή τον έπιασε λουμπάγκο ή έπαθε κάτι άλλο, απλά δεν ήθελε να σηκωθεί. Είχε συνηθίσει να είναι σκυφτός. Έτσι του άρεσε. Λογαριασμό δεν θα δώσει σε κανένα κερατά. Με τις ίδιες ξεφτισμένες παντόφλες που του είχαν πάρει όταν ήταν πολύ μικρός, σύρθηκε ως το μπάνιο. Άνοιξε την πόρτα και τότε κατάλαβε τι μύριζε τόση ώρα. Η τουαλέτα είχε βουλώσει. Ως επάνω. Με σκατά.

Οταν ανοιγει το κουτακι με τις μαλακίες

Απο τα Νέα:

Αργύρης Ντινόπουλος

(τουλάχιστον δύο ημέρες...νωρίτερα από το «Τ ime» ανακηρύσσει ο βουλευτής της Ν.Δ.τον κ.Πούτιν Άνθρωπο της Χρονιάς για να δικαιολογήσει τους χειρισμούς του Μαξίμου!- στον Άλφα 98,9) «Όταν παραλαμβάνεις ένα DVD και μετά από 2 ώρες πρέπει να πας με τον πρωθυπουργό στη Ρωσία του Πούτιν, που είχε επιλεγεί και Άνθρωπος της Χρονιάς μόλις πριν από λίγες μέρες, θα κάτσεις να δεις το DVD;».

Monday, January 14, 2008

ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ


Αγνώστου συγγραφέως:


Τον τελευταίο καιρό ασχολήθηκα αρκετά με θέματα κουλτούρας οπότε η σημερινήμου ενασχόληση με τον αποτυχόντα αυτόχειρα του υπουργείου Πολιτισμού ήταν αναπόφευκτη.Επειδή πολλά λέγονται για τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένοδιάβημα έκατσα και ερεύνησα το θέμα και κατέληξα μελετώντας την όλη ιστορίακαι τους εμπλεκόμενους σε αυτήν, ότι δεν είναι ένοχη η αόρατη μη κατονομαζόμενη 34χρονη στην TV και κατονομαζόμενη και εγχρώμως φωτογραφιζόμενη στις εφημερίδες , κ. Τσέκου .

Το μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να καλύψει τον πραγματικό ηθικό αυτουργό τηςαυτοκτονίας που δεν είναι άλλη από την Νατάσα! Ας δούμε λοιπόν πως τεκμηριώνεται αυτή η υπόνοια.Η Νατάσα ήταν ένα χαριτωμένο, καλό, χαμογελαστό και ήσυχο κορίτσι που είχεκαταφέρει να πάει να σπουδάσει νηπιαγωγός παίρνοντας το πτυχίο της το 1988και κατά πάσα πιθανότητα , θα ήταν μάλλον επιτυχημένη στη δουλεία της. Όμως γνώρισε τον ανιψιό ενός τέως πρωθυπουργού και προέδρου της Δημοκρατίας,πολύ καλό παιδί, καλό γαμπρό και με πολύ καλή όρεξη, γνωστό σε όλα ταφαγάδικα από την Θεσσαλονίκη μέχρι τον Μπαϊρακτάρη στο Μοναστηράκι.

Ο ανιψιός αυτός εκλέχτηκε αρχηγός στο κόμμα του θείου του εξ αιτίας τηςευτυχούς συγκυρίας να είναι μεν ανιψιός αλλά να μην τον λένε Λιάπη. Βέβαια στην Ελλάδα άμα έχεις το όνομα αποκτάς και την χάρη και ας μην έχεις μέχρι τότε διευθύνει ούτε περίπτερο, όπως κακεντρεχώς είχε πει ένας αντίπαλος του που προφανώς τον ζήλευε γιατί ήταν κομψότερος από αυτόν, ανκαι ένας άλλος γκαντέμης τέως πρωθυπουργός θεωρούσε ότι τουλάχιστον υφυπουργός θα μπορούσε να γίνει αλλά όχι βέβαια στην δικιά του κυβέρνηση .

Μετά τον δεσμό της λοιπόν με τον ανιψιό που κατέληξε ευτυχώς σε γάμο το1998, η νηπιαγωγός μας σκέφτηκε τον ίδιο χρόνο ότι μια πρωθυπουργική σύζυγος είναι πιο σικ να είναι γιατρός.Έτσι κοντά στην ηλικία της Τσέκου ,οι κακές γλώσσες στο διαδίκτυο λένε ότιγεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1966, αλλά δεν παίρνω όρκο ότι είναι σωστή αυτή ηημερομηνία γιατί στο βιογραφικό της δεν αναφέρεται αιδημόνως ημερομηνία γέννησης , γράφτηκε στην Ιατρική.Βέβαια επειδή η Ιατρική είναι 6 χρόνια όταν την ξεκινάς στα 32 και μετάπρέπει να κάνεις και ένα χρόνο αγροτικό και άλλα 5-6 χρόνια ειδικότητα καιεάν θέλεις και να γίνεις και διδάκτορας θέλεις άλλα 3 χρόνια και μετά άντε και καμιά μετεκπαίδευση και όλα αυτά χωρίς καμιά καθυστέρηση, κινδύνευε ναφτάσει σε ηλικία συντάξεως πριν να προλάβει να την εξασκήσει οπότε τι νόημαθα είχε τόσος κόπος;

Όμως επειδή το κορίτσι μας έχει ικανότητες σούπεργκερλ αποφάσισε κατά την διάρκεια των σπουδών στην Ιατρική να τα κάνει όλα. Να γίνει μητέρα διδύμων το 2003, να κάνει μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ στο Tuftsτης Βοστόνης, να ιδρύσει και να εκλεγεί πρόεδρος της μη κερδοσκοπικήςεταιρίας "Ανέμη", να συνοδεύει τον πρωθυπουργό στις επίσημες εκδηλώσεις στην Αθήνα και το εξωτερικό σπουδάζοντας συγχρόνως στην Θεσσαλονίκη ,να περάσειστην τελευταία εξεταστική του 2/2004, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου 14μαθήματα μαζί (οι κακές γλώσσες λένε ότι στις προφορικές εξετάσεις, έμπαινε μόνη της στο γραφείο των καθηγητών, όταν οι άλλοι έμπαιναν 5-5 , αλλά εγώδεν τις πιστεύω γιατί είναι γνωστό ότι οι καθηγητές μας είναι βράχοι ηθικήςχωρίς να κάνουν διακρίσεις στα πρόσωπα της εξουσίας ), αλλά πάνω από όλα να ασχοληθεί και με την πειραματική έρευνα και να μελετήσει την επίδραση της υποξαιμικής-ισχαιμικής εγκεφαλοπάθειας στις γνωσιακές λειτουργίες και τηνευρολογική ανάπτυξη των παιδιών της προσχολικής ηλικίας για να εκπονήσει διδακτορική διατριβή.Και όχι μόνο αυτό.

Το πανάξιο αυτό κορίτσι κατάφερε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα(για την Ζιμπάμπουε δεν παίρνω όρκο).Έγινε διδάκτωρ το 2002 πριν να πάρει το πτυχίο του τμήματος που σπούδαζε που το πήρε το 2004!!Όμως οι άξιοι άνθρωποι ξέρουν και να ανταμείβουν αυτούς που τους βοήθησανστην ζωή τους και στη διατριβή τους . Και το κορίτσι μας αυτό έκανε!Η καθηγήτρια της Ιατρικής κ.Ολυμπία Γκίμπα -Τζιαμπίρη που πέρασε την διατριβή έγινε πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.Με την αξία του ο γιός της Άρης Τζιαμπίρης υπέγραψε, μέσω της εταιρείας τουπου έχει μετοχικό κεφάλαιο το ιλιγγιώδες ποσό των 600 ευρώ, συμβόλαιο 576000 Ευρώ με τον ΟΠΑΠ και με μηνιαία αμοιβή 24000 ευρώ,ο Λουκάς Ανανίκας έγινεΓενικός Γραμματέας στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και ο Χρήστος Ζαχόπουλοςπου ως φιλόλογος της στο Λύκειο της χτένισε την διατριβή, Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο του άντρα της .

Και από εδώ αρχίζει το ζουμί της ιστορίας.Ο Χρήστος Ζαχόπουλος φιλόλογος Μέσης Εκπαίδευσης είναι άνθρωπος που έχει τον πολιτισμό στο αίμα του. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τους πνευματικούς ανθρώπους με τους οποίους είναι φίλος.Ποίος θα ήταν καλύτερος για το Μουσείο Κινηματογράφου στην Θεσσαλονίκη καιγια Ευρωβουλευτής από τον φίλο του τον συγγραφέα και σκηνοθέτη τονεπονομαζόμενο και «Βασιλιά της βιντεοκασέτας» Γιώργο Μυλωνά; Οι ταινίες του ,που με σεμνότητα δεν αναφέρονται στο βιογραφικό του, όπως οβιασμός μιας μοναχής, ο παρθενοκυνηγός ,η γκομενάρα από το Μέτσοβο, οπαρθενοφάγος ,Τζακ ο καβαλάρης κτλ που σήμερα τις λοιδορούν οι άσχετοι, σε 30 χρόνια θα παίζονται στο Γκαγκάριν σε φεστιβάλ όπως παίζονται σήμερα οιταινίες του Γκουσγκούνη και της Τίνας Σπάθη που επιμόρφωσαν τα νεανικά μαςχρόνια.Εδώ ολόκληρος σκηνοθέτης σαν τον Τιμ Μπάρτον γύρισε ταινία για τον χειρότερο σκηνοθέτη του κόσμου τον Εντ Γούντ για τον Μυλωνά δεν θα υπάρξει αύριο έναςνέος Αγγελόπουλος να εξυμνήσει το έργο του;Έτσι λοιπόν ο αγνός φιλόλογος από την Θεσσαλονίκη βρέθηκε γενικός δερβέναγαςσε ένα υπουργείο που κόντευε να σκάσει από τον πολιτισμό όπως τα κουστούμια τα δικά του και του υπουργού του από τα παραπανίσια κιλά.

Εκεί λοιπόν ο μέχρι τότε σεμνός και ταπεινός, σαν το κόμμα του γραμματέας,απέκτησε γραμματέα την 34χρονη κατά την ΤV ,ή την Τσέκου κατά τιςεφημερίδες. Από την άλλη μεριά η νεαρά που είχε μπει με πολύ διάβασμα πρώτη στη σχολήτης , είχε πλέον διαπιστώσει, με μια μικρή βέβαια παραλλαγή, ότι δυστυχώς σεαυτή την ζωή όπως λέει και η παροιμία για τους ψαράδες -άμα δεν βρέξεις κώλο ψάρι δεν πιάνεις .Οπότε ορθώς σκεπτομένη σκέφτηκε ότι μόνο οριζοντίως θα διοριστεί.Και βέβαια επειδή ο υπουργός έτσι και αλλιώς δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδιτου στο υπουργείο του ώστε να του την πέσει, βρήκε ότι μπορούσε να σαγηνεύσει τον γενικό γραμματέα που τον θεωρούσε και γοητευτικό άνδρα, γιατίτης θύμιζε τον ήρωα των παιδικών της χρόνων ,τον Πάντσο Βίλλα.Από κει και πέρα τι θέλατε να κάνει ένας μεσήλικας φιλόλογος λάτρης των ταινιών του φίλου του όπως ο παρθενοκυνηγός ή ο παρθενοφάγος;

Η γκομενάρα όμως που δεν ήταν από το Μέτσοβο αλλά από τους Δελφούς, εκεί πουθαύμαζε τον εαυτό του στον καθρέπτη λέγοντας της ενθουσιασμένος που είχε αποκτήσει γκόμενα -«Κοίτα κορμάρα που στηρίζει τον Καραμανλή» άρχισε ναπιέζει για διορισμό.Εκεί όμως άρχισαν και τα δύσ-κωλα.Είπαμε να παραβλέψουμε ολίγον το σκέλος οικογένεια από το τρίπτυχοΠατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια που αποτελεί και ιδεολογικό φάρο της παράταξης, αλλά το Πατρίς πώς να το παραβλέψουμε;Πως θα πάει μπροστά η Πατρίς αν διορίζουμε όποιον πηδάμε ενώ χιλιάδεςγαλάζια παιδιά, άριστοι στο να δίνουν συνεντεύξεις περιμένουν μαζί με τονυπουργό τους το ρουσφέτι τους ; Στην ανάγκη λοιπόν ο φίλος φαίνεται.Ο σκηνοθέτης μας γνωρίζοντας σαν γνήσιο κομματόσκυλο όλους τουςπαρατρεχάμενους που είχε διορίσει το κόμμα, ξαμολήθηκε με την αρχαιολόγο μαςαλα μπρατσέτα να δούν τους Προέδρους από τον Οργανισμό που είναι για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων μέχρι τον Οργανισμό για την Ολυμπιακή αξιοποίηση.Φαίνεται ότι και οι δύο αυτοί Οργανισμοί δεν είχαν πουθενά αρχαία για νακτίσουν επάνω , οπότε ούτε τον Ζαχόπουλο είχαν ανάγκη για να τον εξυπηρετήσουν ,ούτε αρχαιολόγο χρειαζόντουσαν για να φροντίσει για τιςλοιμώξεις, αν και τα Ολυμπιακά ακίνητα όπως έχουν καταντήσει έχουν αποκτήσειαρχαιολογική αξία.Στο σημείο αυτό η αρχαιολόγος αρχίζει να καταλαβαίνει πως ότι και να της υπόσχεται ο σκηνοθέτης δεν είναι τίποτα άλλο παρά σαν την κλασσική τουταινία «πράσινα ,μπλέ και κόκκινα καρύδια» και ότι πλέον τα πράγματα έχουνφτάσει να είναι σαν την άλλη του ιστορική ταινία «εδώ και τώρα αγγούρια» Έχοντας επηρεαστεί από την θητεία της σε ένα καλλιτεχνικό υπουργείο η34χρονη είχε σκεφτεί ότι αν δεν διοριστεί μπορεί να το ρίξει στην σκηνοθεσία επηρεασμένη προφανώς από τις δημιουργίες του Μυλωνά. Έτσι φαίνεται ότι είχε τραβήξει σκηνές με τον γραμματέα που ούτε η ιταλίδα βουλευτής Τσιστιολίναδεν είχε στην φιλμογραφία της.

Και από εδώ ξεκινάει το δράμα που σας είναι πλέον γνωστό και δεν θαπεριγράψω .Σκεφτείτε λοιπόν θα είχαν γίνει όλα αυτά αν η Νατάσα δεν είχε βάλει σκοπό να γίνει διδάκτωρ, ο Ζαχόπουλος να της διορθώσει το κείμενο, να γίνει έτσικολλητός της με αποτέλεσμα να γίνει γραμματέας και να γνωρίσει τηνσυμβασιούχο 34χρονη;Αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά θα είχε μείνει στην Θεσσαλονίκη και θα ασχολιόταν απλά με την σύζυγο,με την ΔΑΚΕ και τα συνδικαλιστικά της ΕΛΜΕ.Είδατε λοιπόν τελικά γιατί ο πραγματικός αίτιος του δράματος είναι ηΝατάσσα;


ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ:Π*δάτε μόνον μονίμους υπαλλήλους, το πολύ να σας ζητήσουν καμία άδεια από την σημαία, που μπορείς χωρίς κανένα πρόβλημα να δώσειςχωρίς καμία βοήθεια από φίλους σου !

Saturday, January 5, 2008

Έλα-έλα, πάρε, πάρε...και βραβεία έχω!!!!!!!



Και επειδή ένας απολογισμός έτους, δεν είναι τίποτα χωρίς βραβεία, το bloggaκι αυτό, αποφάσισε να δώσει τα βραβεία του στους πραγματικά άξιους/ες αλλά και ανάξιο
υς/ες της χρονιάς που μόλις την έκανε. Οι κατηγορίες είναι φυσικά πάρα πολλές έτσι ώστε να μείνουν όσο το δυνατόν λιγότεροι παραπονεμένοι (όπως τα βραβεία Αρίων, you know)... Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Ιδρυτής και Πρόεδρας του παρόντος bloggεως, ο κύριος leuteria.stis.egkyes

''Φίλες και φίλοι, όπως ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, έτσι και φέτος αποφασίσαμε να δώσουμε τα βραβεία μας σε όλους εκείνους τους ανθρώπους και σε όλα εκείνα τα γεγονότα τα οποία μας ταλαιπώρησαν, μας εκνεύρισαν, μας έκαναν να γελάσουμε, να κλάψουμε, να κλάσουμε από χαρά ή από φόβο και γενικώς μας έκαναν να εμπεδώσουμε τη ρήση του Einstein που είχε πει ότι ''το σύμπαν και η βλακεία είναι άπειρα και για το πρώτο, δεν είμαι απολύτος σίγουρος ότι ισχύει''. Δεν θα σας κουράσω πολύ και για αυτό, τελειώνοντας, θα ήθελα να σας προτρέψω αν υπάρχουν κάποια βραβεία που κι εσείς θα θέλατε δώσετε, είστε ευπρόσδεκτοι να το κάνετε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχουμε για εσάς, στα comments. Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας, καλή χρονία και εις άλλα με υγεία. Παρακαλώ να αρχίσει η διαδικασία, ευχαριστώ''

Βραβείο καλύτερης μπούφλας 2007: Απονέμεται μετά πολλών επαίνων, στον Έλληνα αστυνομικό που με τόση χάρη και κομψότητα λόγου και έργων, ξυλοκοπούσε επί ώρα τους δύο άτυχους μετανάστες που έπεσαν στα χέρια του. Είμεθα πραγματικά πολύ υπερήφανοι ως Έλληνες, για το μάθημα ανδρείας και υπηρεσιακής ετοιμότητας που επέδειξε αυτός ο... άνθρωπος και ελπίζουμε μέσα στο 2008 να λάβει ότι του αξίζει.

Βραβείο καλύτερης επεξήγησης φράσης: Στον κύριο Βύρωνα Πολύδωρα για την εξήγηση(;) που έδωσε για τον όρο ''ασσύμετρη απειλή'' σε συνέντευξή του στο ''Βήμα της Κυριακής''. Ακολουθούν τα λόγια του κυρίου Πολύδωρα: '' Η τεκμηρίωση που έχω-δεν θα πάμε αναλυτικά στο περιεχόμενο ή στην ερμηνεία του όρου asymmetric threats ή στο κλασικό έργο του Sun-Tzu, όπου οι πρώτες αρχές-το έχω πει, το επαναλαμβάνω και σε εσάς: ενδείξεις, ευρήματα, μαρτυρίες. Έχουμε και προσαγωγές και έχουμε και συλλήψεις. Έχουμε και ύποπτους χρόνους και ύποπτους τόπους και ευρήματα. Αυτά συνθέτουν χρήσιμο υλικό για έρευνα, αλλά πριν την έρευνα, έχουμε τα αποτελέσματα της σκέψης. Η σκέψη κάθε λογικού ανθρώπου πάει εκεί. Και είναι 4 συντελεστές, 4 στοιχεία σε διάδραση, σε αλληλεπίδραση τελούντα. Το 1ο είναι ο καιρός, το 2ο είναι ο εμπρησμός εξ αμελείας. Το 3ο είναι ένας αυτενεργών πυρομανής που μπαίνει μέσα στο παιχνίδι υπό τις συθήκες α και β. Και το 4ο είναι το εντελώς κακοποιό στοιχείο, με το σχέδιο δράσεως. Και τα 4 ισχύουν. Και τα 4 είναι αλληλοεπηρεαζόμενα και αλληλοσυμπληρούμενα. Και πρέπει να τα εξετάσουμε. Αυτή είναι η σύθεση του όρου ασσύμετρες απειλές, επιστημονικά''. Γκε-γκε;;;!!!!

Βραβείο καλύτερου looser: Στον κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο, που κατάφερε με όλο το...κύρος που διαθέτει να χάσει από έναν άνθρωπο που δεν ξέρει να βάλει δύο φράσεις στη σειρά στα Ελληνικά και όλος ο κόσμος τον φωνάζει ''Γιωργάκη'' λες και είναι κανένας μπόμπιρας και όχι full grown man (όπως θα έλεγε και ο ίδιος) πενηντά κάτι ετών. Κύριε Βαγγελή, σαν μελλοντικός ηγέτης ελπίζουμε μας συγχωρέσεις, να αποδεχτείς το βραβείο μας αλλά και την ήττα σου.

Ειδικό βραβείο της Ελλάδος των 5 ηπείρων και των 7 θαλασσών: ''Ωωω, κρουαζέρια θα σε πάω/ωωωω γιατί σε νοιάζομαι και σ'αγαπάω/ωωωω Μύκονο και Σαντορίνη/Και το ''Sea Diamond'' κομμάτια να έχει γίνει!''

Βραβείο καλύτερου χώρου αναψυχής/διασκέδασης: Στον κύριο Μαγγινά, ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου στο Κορωπί. Ανοιχτά καθημερινά, ο χώρος διατίθεται και για κοινωνικές εκδηλώσεις. Σπεσιαλιτέ από όλο το κόσμο με έμφαση στην Ινδική κουζίνα σε ένα φιλικό και όμορφο περιβάλλον. Τηλέφωνο κρατήσεων:96008976421. Ο χώρος κλιματίζεται.

Βραβείο καλύτερου Πόντιου: Στον αξιότιμο κύριο Σάββα Τσιτουρίδη γιατί στην περίπτωση των δομημένων ομολόγων ξέχασε την 11η εντολή. ''Να μην σε κάνουν τσακωτό''. Ούτε εσένα αλλά ούτε και τους συνεργάτες σου...

Βραβείο καλύτερης τοποθεσίας για διακοπές στην Ελλάδα: Κρήτη, Ζωνιανά μεριά. Ήλιος, βουνό, θάλασα, ρακί, καλασνίκωφ, κανονικό Camel Trophy! Απόδραση στην περιπέτεια! Χρόνια τώρα ο Peter Tosh (σημαντικότατος καλλιτέχνης της Reggae) τα έλεγε: ''Legalize it, dont criticize it''. Φυσικά, υπάρχουν κι άλλες περιοχές...''εναλακτικού'' τουρισμού όπως η Ηλεία, η περιοχή της Αν. Μακεδονίας κ.τ.λ.

Βραβείο βουλευτικών εκλογών: Απονέμεται παμψηφεί στον Ελληνικό λαό που έθεσε εκτός βουλής την κυρία Μαργιεττα Γιαννάκου και τον κύριο Βύρωνα Πολύδωρα. Βέβαια, από την άλλη έβαλε το ΛΑΟΣ στη βουλή και κράτησε το συνολικό ποσοστό των 2 μεγάλων κομμάτων κοντά στο 80%. Μυστήριο τρένο, είμαστε αδερφέ μου.

Βραβείο ελπίδας ότι πάει κάτι να αλλάξει: Σε όλα τα νέα παιδιά που κατεβήκαν στις πορείες για το άρθρο16. Σε όλα τα νέα παιδιά που έφαγαν το ξύλο της αρκούδας και διαπομπεύτηκαν από τις δυνάμεις καταστολής του μέλλοντος τους (αστυνομία, τηλεόραση), αλλά άντεξαν και συνέχισαν. Και προπαντώς σε όλα τα νέα παιδιά που έκαναν όλα τα παραπάνω, χωρίς να ανήκουν σε κάποιο κόμμα/κλαδική/πολιτική νεολαία αλλά μόνο και μόνο επείδη έτσι τους υπαγόρεψε η τρέλα τους και η νεότητά τους.

Βραβείο της πιο απειλητικής δήλωσης: Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, κύριος Αντώναρος σε ερώτηση που του έγινε για τις κάμερες στους δρόμους: '' Οι φιλήσυχοι πολίτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα''. Εγώ που είμαι φιλήσυχος, ήδη φοβάμαι. Φοβάμαι ότι μια μέρα θα τα πάρω πολύ άσχημα στο κρανίο, θα βρω και τίποτα άλλους τρελαμένους και θα αρχίσουμε αντάρτικο στα βουνά...

Βραβείο καλύτερης τηλεοπτικής εκπομπής: Σε μία τηλεόραση που δεν προσφέρει τίποτα αξιόλογο εκτός από το ΤσουΛου, κάποιες εκπομπές όπως ο ΕΞΑΝΤΑΣ, το ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ, άντε και κάποιες ταινίες αραία και που, το Αλ Τσαντίρι news ήταν μία διέξοδος. Παράλληλα όμως και ένα μεγάλο άλλοθι. Ο Λαζόπουλος τα λέει (τις πιο πολλές φορές) όπως πρέπει αλλά ο κόσμος αρκείται σε ένα ''πεσ΄τα Λάκη''. Εμείς πρέπει να τα πούμε κάποτε εκεί που πρέπει σε αυτούς που πρέπει. Ο Λαζόπουλος τη δουλειά του κάνει, όχι επανάσταση.

Βραβείο καλύτερης ξινισμένης φάτσας στην T.V.: Η φάτσα του κυρ-Γιάννη του Πρεντεντέρη όταν κέρδισε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ο Γιωργάκης. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι τέτοια φάτσα είχε και ο Τέρενς Κουίκ όταν ανακόινωνε την νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1981 από την κρατική τηλεόραση. Άμα σας χαλάει ρε παιδιά, κόφτε το, το ρημάδι.

Βραβείο καλύτερου τραγουδιού: ''Πίνω μπάφους και παίζω Pro'' από τους Locomondo. Πριν από αυτό, βέβαια, οι άνθρωποι είχαν βγάλει 3 δίσκους με θαυμάσια τραγουδάκια. 'Εμελλε να γίνουν γνωστοί στον πολύ κόσμο με αυτό. Έχει πλάκα πάντως, όταν ακούγεται το τραγουδάκι έξω, το συνωμοτικό χαμογελάκι που γκελάρει από φάτσα σε φάτσα και εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο το μπαρ...

Βραβείο καλύτερου μπάρμπεκιου: Οι καλύτερες ψησταριές βρίσκονται στην Πάρνηθα, την Εύβοια, το Πήλιο και την Πελλοπόνησο. Ο κιμάς κόβεται παρουσία του πελάτου και σιγοκαίγεται μέχρι να μη μείνει τίποτα. Η αλυσίδα καταστημάτων ''Βρασίδας-Στάχτη και Μπούρμπερη'' Inc. σας εύχεται χρόνια πολλά και ανυπομονεί να σας δει ξανά το καλοκαίρι και σε άλλες πρώην καταπράσινες μαγευτικές τοποθεσίες.

Βραβείο καλύτερου προπονητή: Γεράσιμος ''Δεν καταλαβαίνω γιατί πληρώνουμε ακόμη τονΡεχάγκελ. Για να βάζει τα ΚΑΠΗ και να μας διασύρουν διεθνώς;'' Γιακουμάτος. Μεγάλος προπονητής. Του καναπέως...

Βραβείο καλύτερου σούπερ ήρωα: Το πρωί είναι ένας απλός Νομάρχης που τρέχει στον Πρωινό καφέ για να πολεμήσει το κράτος των Αθηνών. Το βράδυ όμως βάζει την κάπα και τη μάσκα του και γίνεται ο Ζορρός του Βορρά, το καμάρι των απανταχούν Μακεδονολεβέντηδων, ο τιμωρός των απίστων, ο επαναστάτης με αιτία. Ο κύριος Παναγίωτης Ψωμιάδης. Η Θεσσαλονίκη κρατάει την ανάσα της και με το ζόρι κρατιέται...

Βραβείο καλύτερου βιβλίου: Το βιβλίο της Ιστορίας της έκτης δημοτικού. Ιστορία από μόνο του, τελικά αποσύρθηκε. Χρειάζεται να γραφτεί καινούργιο βιβλίο και για την ιστορία της έκτης δημοτικού αλλά χρήσιμο θα ήταν να γραφόταν ένα βιβλίο για το αποσυρθέν βιβλίο. Έτσι μαζεύονται τα βιβλία και μετά δεν έχεις που να τα βάλεις...

Βραβείο της πιο πολυφορεμένης ατάκας από πολιτικους: Εδώ υπάρχουν πολλοί νικητές. Διαχρονικό ήταν και παραμένει, το ''αφήστε με να ολοκληρώσω'' αλλά και δύο νέες φράσεις έπαιξαν πολύ στα τηλεοπτικά πάνελ. Η πρώτη είναι : '' Ακούστε κύριε Τάδε μου. Όποιος δουλεύει κάνει και λάθη. Μόνο όποιος δεν δουλεύει είναι αλάνθαστος.'' Πάγια δικαιολογία, πάσης φύσεως ανίκανων και ηλιθίων μετά από μια χοντρή μαλακία που έκαναν και τους έπιασαν στα πράσσα. Και η δεύτερη είναι : ''Αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν'' όταν είναι φανερό ότι ο άνθρωπος που τη λέει, δεν είναι ικανός να αναλάβει ούτε την ευθύνη να τραβήξει το καζανάκι αφού έχει κάνει το χοντρό του.

Βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη: Στον κύριο Γιώγο Μυλωνά, 60 ετών, κολλητό του κυρίου Ζαχόπουλου, με αρκετά μεγάλο ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης. Έργα τα οποία έχει σκηνοθετήσει είναι τα ακόλουθα: ''Αγόρια στην πορνεία'', ''Οβιασμός μιας μοναχής'', ''Γρανίτα από μελάνι'', ''Φυλακές ανηλίκων'', ''Ο άρχοντας της λιγούρας'', ''Ο αλήτης και ο μπάτσος'', ''Ο καβαλάρης των FM Stereo''. Τα στοιχεία και η παρακάτω δήλωση είναι από την Ελευθεροτυπία. Στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι: ''Δεν πιστεύω στο σινεμά της θολούρας και της υψηλής, τάχα, διανόησης. Τα έργα πρέπει να έχουν επαφή με το λαό.'' Προφανώς ο κύριος Μυλωνάς ανήκει στο ρεύμα του σουρεαλισμού.

Βραβείο καλύτερου άνδρα ηθοποιού: Στον κύριο Κωσταντίνο Καραμανλή για το ρόλο του ως πρωθυπουργού της χώρας. Οργίσμενη (σχεδόν συνεχώς) ερμηνεία, υπακούει στη μέθοδο Στανισλάφσκι και γεμίζει την κάμερα με το βλέμμα του. Μια από τις καλύτερες σκηνές του είναι σίγουρα εκείνη που με τη χάρη γαζέλας, ανεβαίνει τα σκαλιά του ΓΕΣ, Αύγουστο μήνα με υπηρεσιακό μπουφάν. Τα όσκαρ είναι το Μάρτη, νομίζω...

και το τελευταίο μας βραβείο είναι...
Βραβείο καλύτερης ηθοποιού: Monica bellucci. Δεν καταλαβά. Ποιά περιμένατε, την Φάνη Πάλλη; Αφήστε ρε παιδια να ανοίξει το μάτι μας λιγάκι....




Αυτά και με τα βραβεία μας... Ελπίζουμε να σας ξαναδούμε και του χρόνου!











Thursday, January 3, 2008

ΑΝΑΣΚΟ (ΛΟ) ΠΗΣΗ 2007



<-----ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΄ΔΩ ΡΕ!!


Καλή χρονία παίδες!!! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους τη σκαπούλαραν και φέτος με σώας τα φρένας!

Αν ισχύει αυτά που λένε οι Παγιατολεφάκηδες για τα δίσεκτα, τότε την κάτσαμε τη βάρκα. Πόσο πιο χάλια μπορεί να είναι το 2008; Και τι δεν είχαμε φέτος. Σκάνδαλα, δολοφονίες, αποπειρά αυτοκτονίας σε ροζ(;) φόντο, παραιτήσεις υπουργών, φωτιές, ναυάγια, ζαρντινιέρες, άρθρα 16, πράσινα παπούτσια, bloggers, διαδηλώσεις, μπάτσοι βασανιστές, δομημεμένα ομόλογα, εκλογές, ναρκωτικά και όπλα, αναψυκτήρια-βίλες με Ινδικό περιτύλιγμα, Χριστόδουλοι, Βύρωνες, Πανίκες, Γιακουμάτοι, Γιωργάκηδες, Βαγγέληδες, μια τρελοπαρέα δηλαδή, με φόντο ένα τοπίο τόσο ζοφερό αλλά συνάμα και τόσο σουρεαλιστικό που ούτε σε ταινία του Ταραντίνο να παίζαμε.

Δεν μπορώ, φυσικά, να παραθέσω όλα τα γεγονότα του 2007. Δεν είναι και αυτός ο σκοπός μου. Νομίζω όμως ότι το 2007 ήταν μια χρονιά χάλια σε κοινωνικό-πολιτικό επίπεδο. Να θυμίσω πως άρχισε; Στις 9 Φεβρουαρίου δολοφονήθηκε ο Διοικητής του ΙΚΑ και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γιάννης Βαρθολομαίος από το σύζυγο της φίλης του. Πως τελείωσε το έτος; Με την απόπειρα αυτοκτονίας του Γ.Γ. του Υπουργείου πολιτισμού κ. Ζαχόπουλου. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, λίγες μέρες πριν τελειώσει το 2007 μια μητέρα με το τριών μηνών βρέφος της, πήδηξε στο κενό... Συγνώμη, αλλά κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας...

Τι έγινε στο μεσοδιάστημα; Το έλα να δεις!

Για πιάσε ρε Τσιτουρίδη ένα δομημένο ομόλογο να γουστάρουμε. Show me the money!!! Τα λέφτα των ομολόγων, συνάντησαν τα αδερφάκια τους από το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου επί ΠΑΣΟΚ στις ίδιες τσέπες (πάνω-κάτω) που είχαν πάει και τότε! Εις υγείαν των κορόιδων. Τι να κεράσω για να το γιορτάσουμε, ουίσκι ή γάλα που είναι και το πιο ακριβό στην Ευρώπη;

Αλλά έτσι είναι κύριε...Τι περιμένεις από ένα λαό που δεν έχει Παιδεία; Για αυτό κι εγώ θα σου κάνω Παιδεία. Με μπροστάρη τη Μαριέττα Γιαννάκου-Κουτσίκου (το λες και γεμίζει ο στόμας σου ρε παιδί μου) θα σου κάνω ένα άρθρο 16, να γλύφεις και τα δάχτυλά σου! Τι; Δεν σου αρέσει; Και ποιός σε ρώτησε ρε φίλε; Τι είπες; Θα κατεβείς στο δρόμο; Θα σε περιμένω όπως σου αξίζει. Με τα γκλομπ μου, με τα ληγμένα μου τα δακρυγόνα, με τους κουκουλοφόρους μου, με τις κάμερές μου, με τις ζαρντινιέρες μου έτοιμες να σου ορμήξουν έτσι και μου κουνηθείς. Και άμα λάχει, μαζεύω και μπουζουριάζω τίποτα άσχετους με πράσινα παπούτσια για να συμμορφωθείτε όλοι προς τας υποδείξεις. Ακούς εκεί. Θέλουμε να σας κάνουμε ανθρώπους και κουνιέστε και από πάνω, σαν δε ντρέπεστε!

Μόνο που τα απαριθμώ εκνευρίζομαι, μόνο που τα θυμάμαι μου τη δίνει. Γέμισε το youtube με βιντεάκια από το σαδιστή-μπάτσο και τις αγαθοεργίες του. Τι έχει κάνει άραγε, αυτός ο τύπος και άλλοι που σίγουρα υπάρχουν σαν κι αυτόν, που δεν έχουμε δει και ούτε πρόκειται να δούμε; Τι να κάνει άραγε τώρα, ο Κύπριος φοιτητής που αστυνομικοί των ξυλοφόρτωναν μπροστά στα μάτια των αξιωματικών τους στη Θεσσαλονίκη; Που ήταν τότε ο τιμωρός των κακών Νομάρχης-Ζορρό κ. Ψωμιάδης; Τι να κάνει αυτή η ψυχή ο Βύρωνας ο Πολύδωρας; Τα βάζει ακόμη με το στρατηγό άνεμο και τις ασσύμετρες απειλές του;

Σας μυρίζει κάτι καμένο; Έχετε δίκιο, κάτι καίγεται. Η μυρωδία δεν έρχεται από την κουζίνα, αλλά από την Πελλοπόνησο και την αρχαία Ολυμπία, την Εύβοια, την Πάρνηθα, το Πήλιο. Ας μην ανήσυχουμε όμως. Τα επίσημα χείλη του κ. Βουλγαράκη είπαν πως κάηκαν κάτι δεντράκια. Α! Και να μην ξεχάσω. Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά τότε. Λίγες μέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγίες της Πελλοπονήσσου, κάποιοι συνετριμμένοι Ελληναράδες, νομίζω κάπου κοντά στη Αμαλιάδα, βάλανε φωτιά σε μια μάντρα-καταφύγιο για αδεσποτά σκυλιά, καίγοντας ζωντανά περίπου 20 ζώα. Προφανώς πίστευαν ότι η ομοιοπαθητική είναι η καλύτερη μέθοδος θεραπείας. Τι άλλο να πει κανείς.

Στα διάφορα γεγονότα που συνέβησαν το 2007, ο υπερήφανος Ελληνικός λαός, η μεγάλη του μάζα, αντέδρασε δυναμικά. Εκεί που κοιμόταν στο ένα του πλευρό, με μια απότομη, ακαριαία και αποφασιστική κίνηση, που μόνο πεπειραμένοι καρατέκα μπορούν να εκτελέσουν και αυτό μετά από χρόνια εξάσκησης, γύρισε από το άλλο πλευρό και τα βλέφαρά του έγειραν και πάλι γλυκά. Κάηκε η Πάρνηθα, ο πνεύμονας της πρωτευούσης και από τα 4.000.000 ανθρώπων που κατοικούν σε αυτήν, βρέθηκαν στο Σύνταγμα 15.000-20.000! Πάλι καλά να λες. Κάτι κινείται; Θα δείξει.

Αυτή που μας έδειξε ένα δρόμο ήταν η κυρία
Αμαλία Καλυβινού. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει, γιατί κάτι μου λέει ότι θα την ξαναχρειαστούμε σύντομα. Όχι σαν άλλοθι, αλλά σαν παράδειγμα. Να ψάξει ο καθένας μας να βρει τα έντος του φωτάκια, τα εντός του καλώδια μπας και φωτίσουμε λίγο πιο ουσιαστικά τις ζωούλες μας.

Δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση ότι ο κλοιός γύρω μας, σφίγγει όλο και πιο πολύ. Η έννοια της ελευθερίας, υποκαθίσταται με την έννοια της ασφάλειας, προχωράμε σε δρόμους τόσο πολύ φωτισμένους από γκλαμουρία, από λογιών-λογιών μπιχλιμπίδια, από ανούσια στολίδια, από μια τόσο αστραφτερά πεντακάθαρη σοβαροφάνεια, από έναν τόσο γαλανόλευκο συντηρητισμό, που ουσιαστικά δεν βλέπουμε τίποτα. Ή βλέπουμε, αλλά λέμε ''αυτά δεν θα συμβούν ποτέ σε εμένα'' και τσουπ πετάμε ένα μακρύ λαιμό, λίγα φτερά, το στόμα μας γίνεται ράμφος, σκαλίζουμε την άμμο και εξαφανιζόλ, θα περάσει κι αυτό. Θα περάσει κι αυτό, σίγουρα. Μόνο που θα περάσει από πάνω μας και θα μας πατήσει αν δεν κάνουμε κάτι. Πρώτα εντός μας και μετά συλλογικά.

Δεν είμαι απαισιόδοξος. Είμαι αισιόδοξος. Κάτι αρχίζει να κινείται, έτσι πιστεύω. Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, μετά την φωτία της Πάρνηθας, ξεκίνησε από μια παρέα με ανταλλαγή sms. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι αλήθεια αυτό ή όχι αλλά ακόμα κι αν δεν ισχύει, είναι ένας υπέροχος αστικός μύθος. Σημασία έχει το αποτέλεσμα. Μέσα από τα καμένα βγήκε κάτι άλλο εκτός από μια αηδιαστική μυρωδιά. Τις προάλλες κάποιος ασυνείδητος χτύπησε με το αμάξι του έναν άνθρωπο, τον σκότωσε και εξαφανίστηκε. Τον βρήκαν όμως. Πως; Μέσα από τα Ελληνικά forums, bloggs, από την Ελληνική διαδικτυακή κοινότητα. Κάποιος συγγενής του ζήτησε βοήθεια από ένα forum και η κινητοποίηση ήταν καινοφανής και πρωτοφανής! Που ρε παιδιά; Στην Ελλάδα του ''ωχαδερφισμού'' και του ''έλα μωρέ τώρα'';

Γι'αυτό σου λέω, είμαι αισιόδοξος. Ας αρχίσουμε από τα μικρά, τα καθημερινά, τα εύκολα που μπορούμε να κάνουμε το 2008 και τα μεγάλα ας τα αφήσουμε για το 2009 και πέρα. Φοβάμαι όμως πάντα...μήπως τα (ακόμα πιο) μεγάλα έρθουν πιο γρήγορα από ότι τα περιμένουμε. Τι λέτε; Μήπως ήρθε να ξυπνήσουμε;