Tuesday, November 13, 2007

Να αναπτύξουμε τα ελληνικά προϊόντα (Γράμμα ενός εθνικόφρονα)

Ταξιδεύοντας στη Γερμανία και το Βέλγιο, την άνοιξη που μας πέρασε, ανακάλυψα ότι οι ταξιτζήδες αρέσκονται της κρητικής διατροφής. Στρίβουν κανα δύο μπάφους στα διαλείμματα της δουλείας τους και τους καταναλώνουν στο τέλος μιας σαλάτας με αγνό λάδι ελιάς για να χαλαρώνουν.
Τότε για πρώτη φορά συνειδητοποίησα ότι τα καλύτερα προϊόντα πάνε για κατανάλωση στο εξωτερικό, ενώ στα δυτικά προάστια κυκλοφορεί σαβούρα αλβανικής προέλευσης τίγκα στα φυτοφάρμακα.

Το πρόβλημα είναι ότι οι εξαγωγές της χώρας θα περάσουν κρίση για πέντε - έξη χρόνια. Κάτι οι πυρκαγιές στην Ηλεία, κάτι η κρίση στα Ζωνιανά έκαναν την παραγωγή να μειωθεί και στις λαϊκές αγορές ανέβηκαν αισθητά οι τιμές για να καλυφθεί η ζήτηση στο Αμβούργο και τη Φρανκφούρτη. Το αποτέλεσμα είναι να επιβαρύνονται τα λαϊκά στρώματα, ενώ οι αστυνομικοί κι οι τοπικοί έμποροι σκέφτονται να ρίξουν στη κατανάλωση προϊόν από τις εφεδρικές φυτείες της Βόρειας Ελλάδας αλλά συσχετίζουν αυτή τη κίνηση με την εξέλιξη του Μακεδονικού.
Σε γενικές γραμμές υπάρχει έντονη κριτική της πολιτικής της κυβέρνησης και σε αυτόν το τομέα, τόσο που κυβερνητικά στελέχη φοβούνται ότι θα χαθούν ψήφοι προς την άκρα δεξιά αν γίνουν τώρα οι εκλογές. Η παραγωγή φούντας είναι παραδοσιακά ένα εθνικό προνόμιο που δόθηκε από τον αείμνηστο Μεταξά στους υποστηρικτές του βασιλιά συνάμα με την επίσημη απαγόρευση το 1936 της κατανάλωσης. Η οργάνωση Χ που συνεργάστηκε με τους Γερμανούς προέκτεινε τη διανομή προϊόντος σε όλη την Ελλάδα και μετά την ήττα των κομμουνιστών οι Μανιάτες του Πειραιά διαμόρφωσαν ένα χρηματιστήριο που καθόριζε τις τιμές.Σήμερα έλληνες βουλευτές με μακρά παράδοση εκλογικών επιτυχιών, συντηρούν την παραγωγή, τις εξαγωγές και την προστασία των φυτειών δημιουργώντας μικρούς στρατούς στην υπηρεσία τους. Στόχος τους είναι η διατήρηση του εισοδήματος των εθνικοφρόνων οικογενειαρχών που γεννάνε ως γνωστόν πολλά παιδιά και η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην ελληνική επαρχία. Παράλληλα το εμπορικό κύκλωμα συντηρεί εκατοντάδες αστυνομικούς, δικηγόρους, δικαστικούς που συμπληρώνουν το πενιχρό τους εισόδημα με μεγάλα έσοδα. Βεβαίως για να κρατούνται τα προσχήματα των νομικών απαγορεύσεων οδηγούνται στις φυλακές κάθε χρόνο εκατοντάδες νέοι κυρίως χρήστες μικροποσοτήτων αλλά αυτοί θεωρούνται παράπλευρες απώλειες της προσπάθειας που κάνει η πατρίδα μας να ορθοποδήσει οικονομικά.
Γεγονός είναι ότι όπου και να πάω, νοιώθω εθνική υπερηφάνεια γιατί οι ξένοι καταναλωτές γνωρίζουν την χώρα μου, από τα προϊόντα υψηλής ποιότητας της ελληνικής γης. Πιστεύω ότι η προσπάθεια που γίνετε σ’ αυτόν τον τομέα παρά τα μικροπροβλήματα θα συνεχιστεί.

Τάκης Φούντας Εθνικόφρων
Πρόεδρος του Αγώνα κατά των ναρκωτικών

Δια χειρός Lonesome Traveller

No comments: