Friday, October 12, 2007

Οι τρεις ταφές του Χρήστου Παρασκευαΐδη


Να ξεκαθαρίσω από την αρχή, ότι τον Χριστόδουλο δεν τον πάω μία. Αυτός, από τη μεριά του, μπορεί, όπως είχε πει, να ''μας πηγαίνει όλους'' αλλά εγώ δεν τον αντέχω! Από την πρώτη στιγμή, (το 1998 που εκλέχτηκε Αρχιεπίσκοπος, για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλαιότεροι...) δεν μου έκατσε καλά ρε παιδί μου!

Όταν έγινε Αρχιεπίσκοπος, ήταν ο νεότερος σε ηλικία που πήρε το χρίσμα (59 ετών) και επίσης ο πρώτος που εκλέχτηκε δημοκρατικά από την Ιερά Σύνοδο. Με τέτοιο υπόβαθρο (τότε ακόμα, ήταν άγνωστα τα ''διαβάσματα'' που έκανε στη περίοδο της χούντας και άλλα πολλά) θα μπορούσε να γίνει η φωνή μια πραγματικά σύγχρονης και προοδεύτικής εκκλησίας, να της δώσει ένα στίγμα που θα συμβάδιζε με τις απαιτήσεις των καιρών. Αλλά φευ! Την έκανε ακόμα πιο συντηρητική, πιο σκοτεινή, πιο τηλεοπτική και σίγουρα λιγότερο χριστιανική.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς...Τη θέση του για τις ταυτότητες ( http://www.guardian.co.uk/international/story/0,,223516,00.html) και την παράτα με τις υπογραφές και το λάβαρο της Αγίας Λάβρας; Τις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που θύμιζαν έντονα τις συγκεντρώσεις του Χομεινί; Τη δήλωσή του για τους Εβραίους για το ίδιο θέμα; (http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/1222101.stm).

Τη δυσαρέσκεια που έδειξε για τη απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την εξομολόγηση στα σχολεία; (μα που αλλού στην ευρώπη γίνονταν αυτά;;!!!). Τις δηλώσεις του σχετικά με τους Έλληνες και τους άλλους λαούς; ( http://www.hri.org/E/1999/99-06-21.dir/keimena/greece/greece4.htm).

Είναι πολλές, πάρα πολλές και χοντρές οι βλακειές που έχει κάνει και έχει πει. Χοντρότερη και αηθέστερη, όλων, η περίφημη και διαβόητη ''αυτοκάθαρση'' της Εκκλησίας ως λύση στο σκάνδαλο του 2005.

Σήμερα, το σωτήριον έτος του Κυρίου σας (γιατί εγώ είμαι άθεος) 2007, είναι ένας καρκινοπαθής που όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα τη σκαπουλάρει... Και δεν θα τη σκαπουλάρει ούτε και από την τιμημένη Ελληνική τηλεόραση. Αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες είναι η σκύλευση ενός πτώματος...σε αναμονή!

Ηρεμήστε λίγο ρε παιδιά! Είχε χτες μια εκπομπή ο Αντέννας, μια συζήτηση, με διάφορυς καλεσμένους, παρατρεχάμενους και γνωστούς τηλεστάρ. Ο Παναγίωτης Ψωμιάδης σε περίοπτη θέση. Δημοσιογράφοι του ιατρικού ρεπορτάζ, του εκκλησιαστικού ρεπορταζ και σε πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση, πριν από τους ψαλμούς του Πάσχα, ο Πέτρος ''το μαλλί μου είναι και φωλιά πουλιών'' Γαιτάνος!!! Ο τελευταίος, σαν ''άνθρωπος κόντα στον Αρχιεπίσκοπο''. Δεν έκατσα να ασχοληθώ πάνω από πέντε λεπτά.

Γενικότερα, το όλο σκηνικό που έχει στηθεί θυμίζει Ωνάσσειο και Ανδρέα Παπανδρέου. Τότε που ο ''ανυπέρβλητος ηγέτης'' πέθαινε μέσα σε καλώδια από τις κάμερες, σωληνάκια από τους ορούς, Πασόκους με το μάτι δακρυσμένο από το σφίξιμο για την εξουσία και ανέκδοτα που κάθε μέρα που περνούσε ήταν και πιο βέβηλα(ίσως και πιο αστεία;). Ο μεγάλος (με ή χωρις εισαγωγικά η λέξη, βάλτε εσείς ότι θέλετε) ηγέτης, πρέπει να αποσύρεται αλλίως...

Αν σώζει κάτι την κατάσταση για τον Χριστόδουλο, είναι ότι βρίσκεται στις Η.Π.Α. Αν ήταν εδώ, τότε θα είχε στηθεί τέτοιο μπουγιουρντί που θα είχε φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι. Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή θα πέθαινε και κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο θα ανασταίνονταν. (Την Κυριακή καφεδάκι και κρουασάν από το κυλικείο του νοσοκομείου). Και να τα γκάλοπ και οι δημοσκοπήσεις και να οι live συνδέσεις και, και, και, και...

Αφήστε ρε, τον άνθρωπο. Εντάξει, είπαμε, μπορεί να είναι ακροδεξιός, ομοφοβικός, είναι έτσι είναι αλλίως, χρησιμοποίησε τα ΜΜΕ όσο λίγοι για την αβάντα του, αλλά να είναι όλοι πάνω από το κρεβάτι του και να λένε ''πέσε ρε, να σε φάμε'' πάει πολύ. Όπως λέει και το τραγουδάκι ''όλοι στο θάνατο είμαστε ίσοι/κάτω απ τη φούστα του Δερβίση''. Νισάφι πια με τα πτώματα, τα αίματα, τις ιατρικές γνωματεύσεις, τις ιατρικές γνωματεύσεις από άσχετους, τους φίλους, τους εχθρούς, τους υπολογισμούς, τους δελφίνους, τα σεα και τα μεα...

Υ.Γ. 1: Σερφάρετε λίγο στο internet για τον Ανδρέα Τζάκη. Ο τύπος είναι παγκόσμια μεγαλοφυία στον τομέα του.

Υ.Γ. 2: Αποκλειστική φωτογραφία του ''leuteria.stis.egkyes.'' !!! Ελληνίδα δημοσιογράφος προσεύχεται γαι την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου.

8 comments:

Ergazomeno Agori said...

Αψογο!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Εντάξει δεν μας είπες κάτι νέο. Πιπίλισες λόγια Ελλήνων που άφησαν τα Κάτω Ριζοβούνια με τον καθαρό αέρα και τα γίδια, έβαλαν γραβάτα έγραψαν στο πέτο προοδευτικός, φίλος του λαού, επαναστάτης, κουλτουριάρης και τώρα τρέχουν με την γλώσσα έξω (αντικαθιστώντας με μεγάλη επιτυχία το κυνηγόσκυλο που είχαν στο μαντρί ) από σαλόνι σε σαλόνι μπας και βάλουν και αυτοί πισίνα στο φτωχικό τους για να κάνει τα μπάνια του ο λαός βρε αδελφέ, γλύφοντας τις καρέκλες κάποιων που πλούτισαν με τον τίμιο ιδρώτα τους πίνοντας μάλιστα μόνο νερό που πίκριζε λίγο κιόλας και ήταν και λίγο κόκκινο κάτι σαν αίμα ένα πράμα – η δυστυχία στο μεγαλείο της- Έγραψες κάτι που το χωνέψαμε βρε αδελφέ , το είπαν οι ίδιοι που είπα πιο πάνω, ναι σου λέω, έβαλαν πάλι την κάπα του βοσκού μόνο με μανίκια και πέτο αυτήν την φορά, και το μαντίλι που είχαν να βάζουν το φαγητό για το χωράφι το δίπλωσαν τώρα και το έχωσαν στο πέτο - ακόμα μια εξέλιξη- έμαθαν μια δυο ξένες γλώσσες και νόμισαν ότι έγιναν Ευρωπαίοι. Μόνο που οι καημένοι ξέχασαν ότι η Ευρώπη γεννήθηκε στην Κρήτη.

Anonymous said...

;;;;; !!!!! ???????.... αλαλα τα χείλη των ασεβών... Ε ρε ζόρια που τραβάει ο κόσμος...

Anonymous said...

Χμ. Καλό έ ? Υπάρχει και το εύλαλα τα χείλη των ευσεβών… αλλά αυτό είναι άλλου Χριστοδούλου ευαγγέλιο. Τουλάχιστον αυτός δεν τα είπε με ψευδώνυμο ή ανωνύμως, ούτε κρυμμένος πίσω από ένα υπολογιστή. Μαγκιά φίλε μου. Ο κόσμος πάλι ζορίζεται από δυο πράματα. Από τα αγγουράκια που η τιμή τσίμπησε από την παρατεταμένη ανομβρία και από τους δήθεν κριτές των πάντων που βλέποντας τηλεόραση πάλι τσίμπησαν από τον κατακλυσμό ιδεών και σκέψεων που θα μας σώσουν από την σήψη που αιωρείται στο είναι μας και φταίνε οι άλλοι πάντα, εκτός απο αυτούς, εκτός απο εσένα ίσως και απο εμένα που αν ήμασταν πρωθυπουργοί για μια μέρα η Ελλάδα θα πήγαινε αιώνες μπροστά....…όμως κάποιος άλλος Μάγκας είπε κάτι πολύ αντρίκειο κάποτε πριν 2000 χρόνια νομίζω « Πρώτα βγάλε το δοκάρι από το μάτι σου και ύστερα δες το δοκάρι που είναι στο μάτι του αδελφού σου » ……Μαγκιά φίλε μου……… Όσο για τις βλακείες που έχει πει ο Χριστόδουλος όπως έγραψες, τις βλέπω πιο καλά συνταγμένες τουλάχιστον από αυτές που γράφουν οι….δήθεν....αυτόχριστοι μεσσίες, επαναστάτες και όπως αλλιώς αυτοαποκαλούνται…– δεν εξαιρούνται οι παρόντες -..

Anonymous said...

1. ''Τουλάχιστον αυτός δεν τα είπε με ψευδώνυμο ή ανωνύμως, ούτε κρυμμένος πίσω από ένα υπολογιστή.''Τα είπε, επειδή ξέρει ότι δεν θα χάσει τη θέση του ότι κι αν γίνει. Όπως λένε και οι Radiohead ''with your opinion of no consequnce at all''. Έπειτα, υπάρχουν πολύ καλύτερες κρυψώνες από έναν υπολογιστή.
2.''Μαγκιά φίλε μου'' Με βάση τα παραπάνω, δεν νομίζω, φίλε μου.
3. Συμφωνώ ότι ο κόσμος ζορίζεται από άλλα πράγματα, άλλωστε και για αυτό το λόγο πιστεύω ότι η TV δεν θα έπρεπε να ασχολείται τόσο με αυτό το θέμα.
4.''και φταίνε οι άλλοι πάντα, εκτός απο αυτούς, εκτός απο εσένα ίσως και απο εμένα που αν ήμασταν πρωθυπουργοί για μια μέρα η Ελλάδα θα πήγαινε αιώνες μπροστά....…''Δεν θέλω να γίνω πρωθυπουργός, ΟΥΤΕ για μία ώρα γιατί ''όσοι γίνουν πρωθυπουργοί...τους κυνηγάει ο λαός από τα καλά που κάνουν''Μ.Βαμβακάρης. Συμφωνώ ότι όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να βλέπουμε τι λάθη έχουμε κάνει και να τα διορθώνουμε αλλά το θέμα είναι τι λάθη και από ποια θέση τα κάνεις. Η μεγάλη δύναμη ενέχει και πολλή μεγάλη ευθύνη.Αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να την επωμιστείς η κριτική (που είναι δικαίωμα όλων) θα είναι σκληρότερη.
5.''Όσο για τις βλακείες που έχει πει ο Χριστόδουλος όπως έγραψες, τις βλέπω πιο καλά συνταγμένες τουλάχιστον από αυτές που γράφουν οι….δήθεν....αυτόχριστοι μεσσίες, επαναστάτες και όπως αλλιώς αυτοαποκαλούνται…– δεν εξαιρούνται οι παρόντες -..'' Το ότι είναι, ή μπορεί να είναι, καλύτερα συνταγμένες οι βλακείες του Χριστόδουλου από αυτές κάποιοων άλλων δεν σημαίνει ότι παύουν να είναι βλακείες...

Ergazomeno Agori said...

Ξερεις επωνυμε(???) υπαρχει ενα κουμπακι εκει πανω δεξια στον explorer κοκκινο με ενα μικρο Χ στην μέση, αν δεν σου αρέσει κάτι......απλώς μην το διαβάζεις...δεν είναι και τόσο δυσκολο....νομιζω δηλαδη!!!!

Anonymous said...

Εχει κάθε δικαίωμα να διαφωνει...και να αναπτύσει μια διαφορετική άποψη με επιχειρήματα.

Ergazomeno Agori said...

Σαφεστατα, αλλα....
1) Ειναι αστείο να κατηγορείς οτι κάποιος γραφει ανωνυμα όταν και εσυ γραφεις με ψευδώνυμο

2)Εγω δεν καταλαβα ακριβώς ποιο ηταν το σημείο της διαφωνείας.....

α) οτι κάποιος δεν εχει το δικαίοωμα μα μην συμπαθεί τον Χριστόδουλο????
β)Οτι δεν πρέπει ενας άνθρωπος που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας να εχει αυτην την αντιμετώπιση απο τις τηλεορασεις (είτε τον συμπαθείς είτε όχι)?
γ) Η φωτογραφία της καλλίπυγου πιστής?

Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει? Τα φτωχα ελληνικά μου δεν με βοηθούν να κατανοήσω το νόημα του κειμένου......