Wednesday, January 16, 2008

O ''Ζαχο'', η Τσέκου, ο Μάκης και ο Θέμος. Its showtime, folks!!!


Τι ωραίο πάρτι! Τι ωραία ατμόσφαιρα! Τι ωραία εφέ, σκηνικά, χρώματα και αρώματα. Μια πραγματικά υπέροχη γιορτή, με υψηλούς προσκεκλημένους (το ανφαν κατέ της καλής κενωνίας, να'ούμε!), υπέροχα εδέσματα, σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Το μεγάλο φογοπότι! Ακόμα και αυτοί, που δεν πήραν πρόσκληση για να παραβρεθούν, στέκονται από έξω από τη πόρτα και περιμένουν ένας ένας τη σειρά τους για να κοιτάξουν τα καθέκαστα από την κλειδαρότρυπα. Μιλάμε ότι, τέτοιο πάρτυ, δεν ξανάγινε!Ουαου!

Ο κύριος Ζαχόπουλος αφού ''αποχαρακτήρισε'' την δεσποινίδα Τσέκου, από αμόλυντος κορασίς σε μοιραία γυναίκα, ΄΄αποχαρακτήρισε'' και τον εαυτό του από διατηρητέο σε κατεδαφιστέο. Έχει όλα τα προσόντα, τα μέσα και τη δύναμη. Ο Μάκης και ο Θέμος, ετούτα τα καλόπαιδα, ετούτοι οι λεβέντες, πήρανε τα όπλα τους και τα στρατιωτάκια τους για μία μονομαχία στον κόκκινο ήλιο. Το timing τους, είναι καταπληκτικό. Οι δεύτεροι ρόλοι (Ανδριανός, Αγγέλου, ανακριτής, πρωθυπουργός κ.α) κρατάνε σε ένα πολύ καλό επίπεδο το εργάκι. Δεν το βαριέσαι ποτέ. Και με το μάτι πάντα στην κλειδαρότρυπα, περιμένεις να δεις τι θα γίνει, χάνοντας έτσι το τι συμβαίνει έξω από το δωμάτιο.

Έξω από το δωμάτιο να δεις τι γίνεται. Τα λιμάνια της χώρας, αν και κερδοφόρα όπως αυτό του Πειραιά, δίνονται σε ιδιώτες με τον πάντα κομψό τρόπο που δίνει το Κράτος κάτι από την περιουσία των πολιτών του σε ιδιώτες, σε αυτό τον τόπο. Ετσιθελικά και ξεπουλημένα. Η είδηση παίζει, λίγο πριν παίξει η είδηση της κοπής της πίτας από δύο θεατρικούς θιάσους. (Απογευματινό δελτίο ειδήσεων του Alter, στις 15-1. Ήμουν σπίτι και το είδα.) Δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί ο Θέμος μπορει να δικαιολογήσει 10-14 εκατομμύρια ευρώ!

Στατιστικές που είδαν το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα 14-1, αναφέρουν ότι γίνεται ένας φόνος κάθε 27 ώρες. Είναι στημένες οι στατιστικές για να κρατούν το πληθυσμό φοβισμένο; Ας πούμε, για χάρη της κουβέντας ότι είναι. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Ας υποθέσουμε, πάλι για χάτη της κουβέντας, ότι ι στατιστικές είναι σωστές και αληθής. Και τι έγινε. Ας ξεπεράσουμε το φόβο μας, βλέποντας μια πεολειξία, με την ευγενική χορηγία κάποιου μέσα από την Ελληνική Αστυνομία και της εφημερίδας ''Πρώτο Θέμα''. Αααααχ, ήδη, αισθάνομαι καλύτερα.

Άλλη μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες, δείχνει τα τεράστια ποσά που συνολικά διακινούνται για την συνεχή ανακύκλωση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα. Νοσοκομεία(ιδιωτικά και δημόσια), Εφορίες, Δήμοι, Νομαρχίες, Πολεοδομίες, ότι τραβάει η όρεξή σου. Θα μου πεις, και τι να κάνουμε ρε φίλε; Πως θα γίνει δηλαδή; Πως θα κάνουμε το σπιτάκι μας μέσα στο δάσος, πως θα πάρουμε καλύτερη σειρά για το χειρουργείο, πως θα βάλουμε τα παιδάκια μας στο Δημόσιο, πως θα γίνουν όλα αυτά, χωρίς ''λαδάκι''; Άσε μας στην ησυχία μας, να δούμε σε ποιον θα τα χώσει το βράδυ ο Μάκης...

Η Εκκλησία μας, θέλει κάτι στρεμματάκια (κάτι λίγα, μη φανταστείτε, γύρω στα 3500 στρέμματα, αν δεν κάνω λάθος) κοντά στο Άγιον Όρος, για την πάρτη της. Για πιο λόγο τα θέλει, τι θα τα κάνει, πως θα τα πάρει, αν τα πάρει, τι θα δώσει, τι δεν θα δώσει, τσιμουδιά. Μούγγα στη στρούγγα. Ας μην ανησυχούμε όμως. Έχουμε τους δημοσιογράφους του ''Πρώτου Θέματος'' που μόλις τελειώσουν με τα εσωτερικά της εφημερίδας τους θα κάνουν ρεπορτάζ και θα μας δώσουν όλες τις πληροφορίες όπως μας αρέσει και έχουμε συνηθίσει. Στο πιάτο και έτοιμες.

Το ασφαλιστικό, το χειρίζεται η κυρία Φάννη Πάλλη Πετραλιά. Το ξαναλέω,
το ασφαλιστικό, το χειρίζεται η κυρία Φάννη Πάλλη Πετραλιά. Άρα, ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει. Είναι σίγουρο ότι θα λυθεί. Εις βάρος μας. Α! Συγνώμη, αυτό είναι περσινό, ξινό σταφύλι. Με το που πήδησε ο Ζαχόπουλος από το παράθυρο, αφού είχε παραιτηθεί για λόγους υγείας, το ασφαλιστικό χάθηκε. Ρε, μπας και για αυτό σώθηκε ο άνθρωπος; Μήπως έπεσε επάνω στο ασφαλιστικό, γκελάρισε και έπεσε στα μαλακά;

Η ακρίβεια; Πως πάει; Δεν υπάρχει ακρίβεια...το ''Πρώτο Θέμα''της Κυριακής 13-1, εξαντλήθηκε και επανακυκλοφόρησε τη δευτέρα 14-1. Και σίγουρα, κάποιοι, θα το πήραν και δεύτερη φορά, για το αρχείο, ξέρετε.

Όλα αυτά και άλλα πολλά, είναι εκτός δωματίου...Σκυφτός ο κοσμάκης (θα πάθουμε και κανένα λουμπάγκο βρε παιδιά), παρακολουθεί πάντα από την κλειδαρότρυπα, τις πατσές του Ζαχόπουλου, τα σάλια της Τσέκου ( τα δύο αυτά πράγματα είναι ΑΥΣΤΗΡΑ προσωπικά), τα εκατομμύρια του Θέμου, τα στραβώματα του Μάκη, την πράξη αυταπάρνησης του Ανδριανού ( ''το όνομα το έδωσα την Ελληνική Δικαιοσύνη'') - το αυτονόητο ρε γαμώτο!- , την εμφάνιση αλά Ελ Σιντ, του πρωθυπουργού ''θα χτυπήσουμε κάθε παραβατική συμπεριφορά, θα μπει το μαχαιρί στο κόκκαλο, θα είμαστε αμείλικτοι στον πόλεμο ενάντια στη διαφθορά'' και άλλα όμορφα. ''Η ζωούλα μας περνάει σαν φωνή του εκφωνητή'', που λέει και η Νικολακοπούλου.

Ο ήρωάς μας, κάποτε κουράστηκε να κοιτάζει. Απόμακρύνθηκε από την κλειδαρότρυπα για να πάει στο μπάνιο. Εξακολουθούσε όμως να είναι σκυφτός. Όχι επειδή τον έπιασε λουμπάγκο ή έπαθε κάτι άλλο, απλά δεν ήθελε να σηκωθεί. Είχε συνηθίσει να είναι σκυφτός. Έτσι του άρεσε. Λογαριασμό δεν θα δώσει σε κανένα κερατά. Με τις ίδιες ξεφτισμένες παντόφλες που του είχαν πάρει όταν ήταν πολύ μικρός, σύρθηκε ως το μπάνιο. Άνοιξε την πόρτα και τότε κατάλαβε τι μύριζε τόση ώρα. Η τουαλέτα είχε βουλώσει. Ως επάνω. Με σκατά.

No comments: