Monday, June 11, 2007

Επί Στόχου ΠΥΡ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Όλα εμείς τα αγοράκια τα οποία υπηρετήσαμε την μαμά-πατρίδα, έχουμε στις μνήμες μας διάφορες αλήστου μνήμης ατάκες οι οποίες τότε κάνανε την επικείμενη στράτευσή μας περισσότερο τραγική (ή γελοία διαλέγετε και παίρνετε) από όσο μας φάνταζε. Ατάκες όπως « ο Στρατός θα σε κάνει άντρα», «ο Στρατός είναι πανεπιστήμιο» και λοιπές ατάκες από θείους (άνω των 80 ετών κατά κύριο λόγο), οι οποίοι θεωρούσαν ότι η θητεία τους στην Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας ισοδυναμούσε με τουλάχιστον την επέμβαση στην Κορέα όταν αυτοί ήταν νέοι.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι ο θείος μου ο Φώντας είχε δίκιο. Γύρω μας σήμερα επικρατεί ακριβώς η ιδία ανοησία και υποκρισία που επικρατεί και στο πολύπαθο Ελληνικό Στράτευμα και κατ’ αυτήν την έννοια όντως ο Στρατός είναι σχολείο. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά τις ποινές που επιβληθήκαν για την κατάχρηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αντιγράφω από την εφημερίδα Εθνος 10/6/2007:

«Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου επεβλήθησαν ποινές κάθειρξης στους: Αιμίλιο Μεταξόπουλο 25 έτη, Δημήτρη Κώνστα πρώην πρύτανη 14 έτη, Παναγιώτη Γετίμη 16 έτη, Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο πρώην αντιπρύτανη 14 έτη, Αναστάσιο Κουτσοδημητρόπουλο πρώην υπεύθυνο του Λογιστηρίου του Παντείου τρεις φορές ισόβια και 15 έτη που οδηγείται στη φυλακή, Μιχάλη Παπαδοκωστάκη (διοικητικό υπάλληλο) 16 έτη, επίσης στη φυλακή, Βλάσση Βεϊκόντη 15 έτη διοικητικό υπάλληλο, επίσης στη φυλακή, Χαράλαμπο Μπούτσικο, διοικητικό υπάλληλο, 13 έτη, Ιωάννη Γρατσάνη προμηθευτή, 10 έτη και Παναγιώτη Ορφανό, προμηθευτή 12 έτη.»

Μεταξύ μας τώρα, δεν σας θυμίζει λίγο την περίπτωση που στον Στρατό σε έπιαναν να κοιμάσαι στην σκοπιά? Όλοι το κάνουν, κανείς δεν το παραδέχεται και κυρίως έτσι και το ανάφερες ως γεγονός θα πέφτανε όλοι να σε φάνε και κυρίως οι αξιωματικοί που ήταν υπεύθυνοι να σε ελέγχουν. Κάπου κάπου πιάνουν κανένα έρημο κοιμώμενο σκοπό ο οποίος πληρώνει την νύφη για όλους τους υπολοίπους. Επιχειρήματα? Κανένα. Τι να πεις «Παιδιά όλοι το κάνουνε»?. Φίλε μου έπαιξες και έχασες. Έτσι και εδώ: Εφοριακοί, πολεοδόμοι, δικαστικοί, Ικατζήδες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις έχουν ρημάξει τα πάντα αλλά έτσι και πεις ή υπονοήσεις κάτι τέτοιο δημόσια σε τρώει το μαύρο σκότος. Αλήθεια πώς λέγανε τον έρημο τον βουλευτή την ΝΔουλας που είπε ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν κλέφτες και τον πετάξανε έξω πριν προλάβει να ολοκληρώσει την φράση του? Οι Πάντειοι λοιπόν είχαν απλώς την ατυχία να αποτελέσουν το αποδεικτικό στοιχείο στο ακλόνητο επιχείρημα των Γιακουματοανδρεουλάκων «εμείς την διαφθορά θα την πατάξουμε». Το άλλο με το Τοτό το ξέρετε?

Το γελοίο του πράγματος ολοκληρώνεται από την βαρύτητα των ποινών των ανωτέρως αναφερομένων (που λένε και στο χωριό μου). Τρις Ισόβια (και 15 χρόνια) έφαγε ο λογιστής. Το ποσό δεν βγαίνει καν αν προσθέσεις τα χρόνια των υπολοίπων και τα βάλεις εις την δευτέρα. Αν το διάβαζες στην εφημερίδα και δεν ήξερες τις κατηγορίες θα στοιχημάτιζες ότι είναι ξάδερφος του Σεχίδη με μπατζανάκη τον Πάσσαρη. Έβγαλε τις μαύρες λογιστικές μανσέτες, πήρε το δίκαννο από την ντουλάπα και από το παράθυρο έριχνε σε όποιον φοιτητή είχε πάνω από 25 χρόνια σπουδών στην Πάντειο. Ακόμα και εκεί θα είχε το ελαφρυντικό ότι το είδος αυτό είναι σε αφθονία στο εν λόγω πανεπιστήμιο.

Εννοιολογικά τις ποινές άνω των ισοβίων δεν τις κατάλαβα ποτέ, ειδικά σαν αυτή στην περίπτωση μας η οποία χοντρικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «τρεις ζωές και κάτι ψιλά». Αφήστε που είναι και άδικες δεδομένου του μεταβλητού τους χαρακτήρα από το προσδόκιμο ζωής κάθε περιόδου και τόπου. Έτσι τρις ισόβια στην Ελλάδα σημαίνουν από 180 έως 270 χρόνια (εξαρτάται από το αν είσαι καπνιστής ή όχι) ενώ στην Νιγηρία μετα βίας πιάνεις τα 120 χρονάκια και καθάρισες. Βαρύγδουπες κατ’ όνομα εξοντωτικές ποινές ( αλήθεια από αυτά πόσα θα κάτσουν μέσα οι καταδικασθέντες?) λοιπόν για αθώα ή ένοχα εξιλαστήρια θύματα.

Περαστικά μας λοιπόν και καλή όρεξη στους υπολοίπους που συνεχίζουν ………

Άτιμε θείε Φώντα!!!!!!!!!

No comments: