Monday, June 18, 2007

Ψωμιάδης uber alles


«Αγαπητέ Θεόδωρε, με την ανάληψη των καθηκόντων σου στο τιμόνι του ΠΑΟΚ είναι σίγουρο πως ο «Δικέφαλος» αλλάζει σελίδα. Με την απόφασή σου σφραγίζεις την αγάπη σου προς την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης και στέλνεις ταυτόχρονα το μήνυμα ενότητας προς τη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ. Εύχομαι ολόψυχα η παραμονή σου στον «Δικέφαλο» να μην έχει ημερομηνία λήξης. Ως νομάρχης Θεσσαλονίκης θα είμαι πάντα στο πλευρό σου, στην ευρύτατη φιλοσοφία μας, που θέλει το σύνολο των αθλητικών σωματείων του νομού να κατακτούν τίτλους στους αγωνιστικούς και κοινωνικούς χώρους. Ο ΠΑΟΚ έχει αυτή τη στιγμή την ανάγκη ενός ηγέτη, όπως καταξιώθηκες εσύ ως εκφραστής της ποιοτικής ανέλιξης του αθλήματος στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα».

Ορισμοί
Θόδωρος= Θοδωρής Ζαγοράκης,ποδοσφαιριστής
Συγγραφέας= Παναγιώτης Ψωμιάδης, νομάρχης Θεσσαλονικής

Για τον κο.Ψωμιάδη και το ποιόν του έχουν χυθεί ποτάμια δημοσιογραφικού μελανιού. Έχει απασχολήσει επανειλημμένα την κοινή γνώμη και μάλιστα τις περισσότερες φορές για μη πολιτικούς λόγους. Προσωπικά πιστεύω ότι πρόκειται περί ανεπανάληπτου λαϊκιστή (μα καμαρώστε το περιεχόμενο της παραπάνω ανακοίνωσης). Εάν το ΛΑΟΣ δεν ήταν του Καρατζαφέρη, σίγουρα θα ήταν του Ψωμιάδη-άποψη που μάλλον συμμερίζεται και ο κος Καραμανλής,για να τον αφήνει να αλωνίζει έτσι ελεύθερος. Επίσης, θεωρώ ότι η παρουσία του στη νομαρχία Θεσσαλονίκης «καθρεφτίζει» με τον καλύτερο τρόπο την υπάρχουσα κατάσταση αλλά και τα δεινά της «Συμπρωτεύουσας». Γιατί; Γιατί αφού τέτοιον θέλουν για νομάρχη, καλά να πάθουν.

Διευκρινίζω ότι δεν έχω τίποτα εναντίον του άνθρωπου Ψωμιάδη και ότι είναι πολύ πιθανό να ισχύουν τα επιχειρήματα τα των υποστηρικτών του περί απλού, λαϊκού και πονόψυχου παιδιού. Τέτοιος ήταν και ο Νικος Ξανθόπουλος αλλά δεν τον βγάλαμε νομάρχη. Και εν πάση περιπτώσει, καλά και χρυσά τα παραπάνω χαρακτηριστικά του κου Ψωμιάδη αλλά οι πολιτικές του τοποθετήσεις και η πολιτική του εικόνα σε επίπεδο σοβαρότητας παραπέμπουν σε εποχές που η εικόνα του Σταύρου Παράβα ως ομοφυλόφιλου κομμωτή προκαλούσε γέλιο μέχρι δακρύων.

Ο κος Ψωμιάδης είναι η πεμπτουσία του θεσσαλονικιώτικου κομπλεξισμού (αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι όλοι οι θεσσαλονικείς είναι κομπλεξικοί, ειδάλλως ο κος Ψωμιάδης θα έπαιρνε 99%). Για όλα φταίει η Αθήνα. Εάν ήταν στο χέρι του, το «συμ» θα είχε σβηστεί προ πολλού από το «συμπρωτεύουσα». Το ότι δεν προκόβει η Σαλονίκη έχει να κάνει αποκλειστικά με τα αθηναϊκά κέντρα συμφερόντων και ουδόλως με τις ενέργειες του ιδίου.

Επιπρόσθετα, φέρει μια αύρα αγριοχριστιανισμού με λίγη εσανς αλύτρωτισμού. Σε μια πόλη που «παίζει» να έχει την μεγαλύτερη αναλογία εκκλησιών ανά κάτοικο, οι σχέσεις του κου Ψωμιάδη με εκκλησιαστικά και παραεκκλησιαστικά κέντρα είναι έκδηλες. Αν δεν κάνω λάθος, ο κος Ψωμιάδης υποστήριξε την διοργάνωση «αγρύπνιας» για να βοηθήσει ο Θεός και η Παναγιά να μην μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ως Μακεδονία. Ακόμα, στην σχετικά πρόσφατη «επίθεση» που είχε δεχθεί για κακοδιαχείριση στην νομαρχία, διορισμό συγγενικών προσώπων και κομματικών στελεχών, αυτός είχε ως κύρια γραμμή υπεράσπισης το «Με χτυπάνε γιατί είμαι Πόντιος και Μακεδόνας». Αν είχε ρίζες και από την Πόλη, μέχρι και πρόεδρο Δημοκρατίας τον έβλεπα.

Αλλά βέβαια, το σημαντικότερο απ΄όλα είναι ότι ο κύριος Ψωμιάδης αποτελεί φωτεινό παράδειγμα της ελληνικής κακομοιριάς, μιτζιφιριάς και κακώς εννοούμενης καπατσοσύνης. Προσφάτως, τα φώτα της δημοσιότητας (ξανα) έπεσαν επάνω του γιατί του στάλθηκε κλήση επειδή οδηγούσε μοτοσικλέτα χωρίς κράνος (και εγώ προσωπικά τον έχω δει αρκετές φορές στη τηλεόραση να το κάνει, μάλλον πρέπει να έχει σχέση με την επιθυμία του κου Ψωμιάδη να διατηρείται ανέπαφη η υπέροχη κώμη του).


Είσαι σημαίνων πολιτικό πρόσωπο (τουτέστιν πρέπει να δίνεις και καλό παράδειγμα). Σου έρχεται κλήση για αποδεδειγμένη παραβίαση. Τι κάνεις;

Α) κάνεις τουμπεκί ψιλοκομμένο, πας στο κοντινότερο τμήμα και την πληρώνεις (δεν ανοίγει μύτη)
Β) δημοσιοποιείται το θέμα, βγαίνεις και δίνεις το καλό παράδειγμα ζητώντας συγγνώμη για το ολίσθημα, δίνοντας συγχαρητήρια για την αδιάκριτη μεταχείριση που επιδεικνύει η Τροχαία και παρακινείς τους συμπατριώτες σου να ακολουθούν πιστά τον ΚΟΚ (λίγο ξεφτίλα αλλά πολιτικά ορθή κίνηση που φανερώνει και το μεγαλείο του ανδρός που αναγνωρίζει τα λάθη του)
Γ) δημοσιοποιείται το θέμα, βγαίνεις και δηλώνεις ότι δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί χρησιμοποιείσαι ως αποδιοπομπαίος τράγος από την Τροχαία και ότι από όλους τους παραβάτες εσένα βρήκαν να τιμωρήσουν ενώ ταυτόχρονα αφήνεις να αιωρείται ως αιτία και το γνωστό σενάριο με τον πόλεμο που δέχεσαι από τα αθηναϊκά συμφέροντα επειδή είσαι η φωνή της Θεσσαλονίκης (I rest my case).

«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ!», «όλοι το κάνουν, εγώ θα πάω με το σταυρό στο χέρι;», «με την βοήθεια του Θεού όλα θα γίνουν», «Είμαι ο άνθρωπος σου» είναι μερικές από τις πινελιές από την παλέτα που δημιούργησε τον άνθρωπο και πολιτικό Παναγιώτη Ψωμιάδη. Κρίμα που ψηφίζω Καλαμάτα.

No comments: